Kultūras ziņas

Atklāts piemineklis Alfrēdam Spuram

Kultūras ziņas

Leļļu teātris pievēršas jauniešu un pieaugušo auditorijai

Dabas miers un kamermūzika festivālā "Sansusī"

Festivālā «Sansusī» šogad arī «Sinfonietta Rīga» un Normunds Šnē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Alternatīvās kamermūzikas festivāls “Sansusī” jau ceturto gadu sarūpējis muzikālus pārsteigumus un aicina klausītājus uz Aknīstes novada brīvdienu māju “Susēja”. Lai arī festivāla programma allaž ir pārsteigums, šogad koncertu Aknīstē ieplānojuši un īpaši priecājās kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” un diriģents Normunds Šnē.

Festivāls “Sansusī” Aknīstes novada “Susējās” piedāvā iespēju izbaudīt mūziku tālu no pilsētu trokšņiem, dabā, bez iepriekšējas gatavošanās, kedās un trīs dienas dzīvojot teltīs.

“Mūsu programma patiesībā ir sastādīta ar tādu mērķi un izdomāta, lai klausītājiem nebūtu iespējams pārāk noskaņoties uz to, ko viņi dzirdēs. Jo, pirmkārt, šie abi ir pirmatskaņojumi. Arī mums tas ir izaicinājums, un tā ir kārtējā jaunā domāšanas un reakcijas pārbaude, satiekoties ar jaunu mūziku.

Tas viss mūs izsit no ikdienas ritma, un tas ir ļoti labi. Jo tad, kad māksla sāk staigāt kā katru rītu, kad jūs ejat uz tramvaju pa pierasto taciņu, tad pēc diezgan ātra laika iestājas zināms apnikums,” saka “Sinfonietta Rīga” diriģents Normunds Šnē.

“Sansusī” rīkotājs Armands Siliņš raksturo festivālu kā nesteidzīgu mūzikas baudīšanu: “Lai cilvēki varētu atslēgties, lai viņi nebrauktu uz vienu koncertu, lai pazūd steiga, aizbraucot uz turieni. Tu esi nomierinājies, tu esi ārpus laika sajūtas, un līdz ar to tas ir tas veids, kā pieslēgties.”

Festivāls “Sansusī” notiks šajā nedēļas nogalē, bet jau no nedēļas sākuma ik vakaru līdz ceturtdienai Aknīstē notiek festivālu iesildoši pasākumi. Otrdienas vakarā vēl var paspēt uz ugunskurteātri -  Vara Piņķa izrādi "Trīs stāsti".

Tāpat festivālā muzicēs arī grupa “Regīna”,

kas ir pazīstama gan ar dzīvespriecīgajiem Balkānu kalnu un latīņamerikāņu ritmiem, gan arī ar kolektīva dalībniekiem – vairāku Latvijas teātru slaveniem aktieriem. Māris Bezmers, Ivars Krasts, Gatis Gāga, Varis Piņķis, Guntars Grasbergs un Kaspars Zvīgulis muzikāli apvienojās pirms vairāk nekā 15 gadiem, vēl būdami Kultūras akadēmijas studenti.

Aizņemtības dēļ šie mākslinieki kopā muzicē reti, un viņu uzstāšanās vienmēr ir notikums. Grupa savu tālāko nākotni saista ar īpašiem koncertiem par īpašu vienošanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti