Festivālā «Rīgas ritmi» uzstāsies pasaules mūzikas supergrupa «Bokanté»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

VEF Kultūras pilī divdesmitajā festivālā "Rīgas ritmi" 3. jūlijā uzstāsies "Grammy" balvai nominētā world music supergrupa "Bokanté", medijus informē festivāla organizatori.

Grupa "Bokanté" prestižajai "Grammy" balvai tika nominēta “world music” jeb pasaules mūzikas gada labākā albuma kategorijā par okteta otro albums "What Heat", kurā mūziķi sadarbojas ar "Metropole Orkest". Rīgā "Bokanté" izpildīs gan šā albuma, gan sava pirmā veikuma "Strange Circles" skaņdarbus, kā arī paredzami vairāki pirmatskaņojumi.

Grupu "Bokanté" nodibināja amerikāņu multiinstrumentālists Maikls Līgs (Michael League), kurš zināms arī kā pasauslavenās funk un fusion apvienības "Snarky Puppy" dalībnieks un ir arī "Grammy" balvas laureāts.

"Bokanté" Gvadelupas kreolu valodā nozīmē "Apmaiņa". Tādējādi tiek uzsvērta grupas dalībnieku mijiedarbība un vienam otru papildinošais muzikālais spēks. Gvadelupiešu valoda savukārt izvēlēta tādēļ, ka no šīs Karību reģiona salas nākusi tagad Monreālā, Kanādā, dzīvojošā "Bokanté" vokāliste Malika Tiroliena (Malika Tirolien).

Vēl grupā bez Maikla Līga un Malikas Tirolienas darbojas pērn Rīgā ekskluzīvā "Art of Riga Jazz" sērijas koncertā sevi jau spilgti apliecinājušais amerikāņu “steel pedal guitar” meistars Rūzvelts Koljērs (Roosevelt Collier), vēl divi "Snarky Puppy" spēlējušie ģitāristi Kriss Makvīns (Chris McQueen) un Bobs Lanceti (Bob Lanzetti), afrikāņu sitaminstrumenta džambas virtuozs Vīdijs Braima (Weedie Braimah) no Ganas un vēl trīs perkusionisti – amerikānis Džeimijs Hadads (Jamey Haddad), zviedrs Andrē Ferrari (Andre Ferrari) un japānis Keita Ogava (Keita Ogawa).

"Līdzāspastāvot cilvēku grupai no piecām valstīm un četriem kontinentiem, katram ar savu stāstu un izcelsmi, lai radītu harmonisku, grūvīgu un dzīvespriecīgu skanējumu, ir vēstījums jau pats par sevi," uzsver grupas līderis Maikls Līgs. "Lai arī mūsu ansamblis ir daudzvalodīgs, multikulturāls un tajā pārstāvētas arī dažādas paaudzes, mēs visi jūtamies vienoti gan kā mūziķi, gan kā cilvēki."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti