Festivālā «Rīgas ritmi» uzstāsies Kubas džeza zvaigzne Roberto Fonseka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

1. jūlijā VEF Kultūras pilī divdesmitajā festivālā "Rīgas ritmi" uzstāsies Kubas džeza zvaigzne Roberto Fonseka kopā ar populāro kubiešu dziedātāju Danaju Suarezu, medijus informē festivāla organizatori.

44 gadus vecais pianists un dziedātājs Fonseka ir spilgts kubiešu mūzikas pārstāvis, kurš savā mūzikā miksē kopā džezu, fanku, bosanovu, salsu, mambo, rumbu, flamenko, mūsdienu regeja paveidu reggaeton, hiphopu un "spoken word" jeb runātā teksta stilistiku.

Rīgā Fonseka uzstāsies ar jaunāko, pērn klajā nākušo albumu “Yesun”.

“Vai džezam obligāti jābūt “izaicinošam” vai “sarežģītam”, lai tas tiktu atzīts par “labu”?” Fonsekas albuma recenzijā retoriski tiek jautāts žurnālā “JazzTimes”.

“Pianists Roberto Fonseka šajā jautājumā iezīmē dažas jaunas takas, neskatoties uz tādu stilu un ietekmju sajaukumu, ko daži varētu uzskatīt par pārāk atšķirīgām, ja ne pat opozicionālām.”

Kopā ar Fonseku Rīgā uzstāsies bundzinieks Rauls Herrera un kontrabasists Jandijs Martinezs, kā arī dziedātāja Danaja Suareza, kura arī piedalījās jaunākā albuma ierakstā. Danaju dēvē par "Kubas sieviešu sirdsapziņas hiphopa pārstāvi ar izsmalcinātu balsi un inteliģentiem dziesmu tekstiem", un 2017. gadā viņa tika nominēta četrām “Latin Grammy” balvām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti