Festivālā «Rīgas ritmi» pirmo reizi skanēs arī ķīniešu džezs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Festivāls “Rīgas ritmi” notiks no 2. līdz 6. jūlijam Rīgā. Galvenie koncerti notiks Kongresu namā, un tādi būs pavisam četri. 

“Tā ideja ir, ka ir tie galvenie koncerti, dubultkoncerti, divi galvenie mākslinieki vienā vakarā, un tādu galveno mākslinieku ir tātad astoņi,” skaidroja “Rīgas ritmu” komunikācijas speciālists Kaspars Zaviļeiskis. 

“Cilvēkiem joprojām ir simpātiska dzīvā muzicēšana un improvizācija uz skatuves,” teica Zaviļeiskis. 

Šogad atzīmē arī džeza simtgadi Eiropā – pirmoreiz no Amerikas uz Eiropu džezmeņi atbrauca 1919. gadā. Šā iemesla dēļ arī “Rīgas ritmos” īpaši tiek izcelti amerikāņu un jo īpaši Ņūorleānas kā džeza dzimtenes mākslinieki – piemēram, Džons Klīrijs, kurš spēlē funky, piejaucot klāt arī Karību stila mūziku un Kubas ietekmes. Klīrijs Kongresu namā uzstāsies 3. jūlijā. 

Festivālā "Rīgas ritmi" pirmoreiz skanēs arī ķīniešu džezs
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Festivālā uzstāsies arī Džeimisons Ross – jaunais talants, kurš ir gan bundzinieks, gan vokālists. Uzstāsies arī amerikāņu māksliniece Džudita Hilla, kura sadarbojusies ar daudziem māksliniekiem, tostarp Prinsu. Hilla uzstāsies 4. jūlijā, kas ir arī Amerikas Neatkarības diena. 

Jau kopš pirmsākumiem “Rīgas ritmus” organizē Māris un Diāna Briežkalni, kuri organizē arī “Riga Jazz Stage”, un arī “Riga Jazz Stage” mākslinieki piedalās festivālā. Festivāls notiek jau 19. gadu, un šogad pirmoreiz tajā skanēs arī ķīniešu džezs. 

Savukārt 5. jūlijā Kongresu namā uzstāsies kolorītā franču dziedātāja Paloma Pradāla ar zviedru mūzikas lepnumu, populārās grupas “Dirty Loops” līderi Jonu Nilsonu. 

Festivālu atklās 2. jūlija vakarā “Origo Summer Stage” pulksten 18.00 ar bezmaksas koncertu. Organizatori sola brīvu atmosfēru un dažādu mākslinieku uzstāšanos. 
Bezmaksas koncerti festivāla laikā būs arī atpūtas parkā “Egle” un džeza klubā “Trompete”. 

Kā katru gadu, festivālā notiks arī galveno mākslinieku pasniegtas meistarklases, kuras var apmeklēt arī cilvēki bez īpašām priekšzināšanām. Kā norādīja Zaviļeiskis, interesantākais meistarklasēs ir tieši mūziķu pieredzes stāsti. Meistarklases notiks Latvijas Radio 1. studijā 3., 4., 5 un 6. jūlijā. Vēl festivāla koncerti notiks arī VEF Džeza klubā un klubā “Kaļķu vārti”. Sīkāku informāciju par festivāla norisi un māksliniekiem var iegūt “Rīgas ritmu” mājaslapā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti