Kultūras ziņas

Kāzu foto mode cauri laikiem

Kultūras ziņas

Latvija gatavojas simtgadei

Pasaules džeza zvaigznes Rīgā

Festivālā Rīgā pulcējas pasaules līmeņa džeza mūzikas zvaigznes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

24.jūlijā ar gājienu un koncertu Doma laukumā sāksies otrais Pasaules džeza festivāls ("World Jazz Festival").

Pasaules džeza mūzikas festivāls Rīgā norisināsies otro reizi. Tajā piedalīsies ievērojamas džeza mūzikas zvaigznes no Baltijas, ASV un Krievijas.

"Mums jau šobrīd ir viesi, kuri uz festivālu brauc no Eiropas. Mūsu uzdevums ir šeit izveidot nevis vietēja, bet Eiropas mēroga festivālu, jo Rīga, manuprāt, ir pelnījusi vairāk. Rīgas skaistums, daba, arhitektūras burvība, jūras tuvums ir labi priekšnoteikumi, lai šeit ar laiku būtu liels Eiropas mēroga festivāls," norāda festivāla rīkotājs Arkādijs Ukupņiks.

Viens no festivāla rīkotājiem ir Krievijas saksofonists Igors Butmans. Viņš uzstāšanās brīdi izjūt kā lēcienu ar izpletni. Šogad Butmans muzicēs kopā ar Intaru Busuli un paša izveidotu pasaules līmeņa bigbendu.

"Džezs mani pievelk, jo ir arvien jaunas improvizācijas un dažādas jaunas harmoniju kombinācijas. Tu mēģini pārvarēt visas barjeras, kas tevi ierobežo, pārvarēt robežas, kuras ir uzstādījis komponists. Džezā tu ļaujies brīvībai, kurā izpaužas tavas ieceres," teic Igors Butmans.

25.jūlijā Latvijas Mūzikas akadēmijā studenti un visi interesenti varēs apmeklēt "World Jazz Festival" vadošo mākslinieku vadītās meistarklases.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti