Festivālā «Rīga Jūrmala» neizskanējušās koncertu programmas varēs noklausīties Latvijas Radio 3 ēterā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mūzikas festivāls “Rīga Jūrmala”, kas Covid-19 pandēmijas dēļ šovasar nenotika, vasaras garumā aicināja noklausīties neizskanējušās koncertu programmas īpašā muzikālo vakaru ciklā Rīgā un Jūrmalā. Vasaras izskaņā festivāls aicina turpināt muzikālos vakarus radio viļņos, sadarbībā ar Latvijas Radio 3 “Klasika” piedāvājot noklausīties koncertprogrammas dažādu pasaulslavenu orķestru izpildījumā, informēja festivāla organizatori.

Latvijas Radio 3 “Klasika” ēterā 28. augusta vakarā no pulksten 20.30 varēs klausīties Henrija Pērsela “Čakonu” solminorā (Bendžamina Britena pārlikumā), ko izpildīs Eiropas kamerorķestris, Pētera Čaikovska Otro koncertu klavierēm un orķestrim Solmažorā ar “Philharmonia Orchestra” un diriģentu Vladimiru Fedosejevu, kā arī Antonīna Dvoržāka Astoto simfoniju solmažorā BBC simfoniskā orķestra un diriģenta Džanandreas Nozedas izpildījumā.

Savukārt simboliski noslēdzošajā šīs festivāla sezonas vakarā, 29. augustā, pulksten 20.30 klausītāji radio viļņos varēs klausīties Antonīna Dvoržāka Koncertuvertīru “Dabā”, ko izpildīs jau Latvijā labi zināmais Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un diriģents Rafaels Kubeliks, Dmitrija Šostakoviča Pirmo koncertu čellam un orķestrim mibemolmažorā ar Trulsa Merka, Oslo filharmoniskā orķestra un diriģenta Vasilija Petrenko dalību, kā arī noslēgumā – Pētera Čaikovska Piekto simfoniju miminorā, ko izpildīs “Philharmonia Orchestra” un diriģents Džuzepe Sinopoli.

“Saprotot, ka šosezon pandēmijas dēļ neviens no festivāla ilgi gaidītajiem māksliniekiem uz Latviju ierasties nevarēs, vēlējāmies visiem interesentiem piedāvāt simbolisku iespēju noklausīties nenoskanējušās koncertprogrammas to mākslinieku izpildījumā, kas jau viesojušies festivālā vai vēl plāno to darīt. Lai arī sākotnēji šīs koncertprogrammas tika atskaņotas īpašas klātienes muzikālo vakaru sērijas ietvaros, vasarai noslēdzoties, esam priecīgi un pateicīgi par iespēju turpināt šīs noslēdzošās koncertprogrammas atskaņot virtuāli un plašākai auditorijai Latvijas Radio 3 “Klasika” viļņos,” norādīja mūzikas festivāla “Rīga Jūrmala” izpilddirektore Zane Čulkstēna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti