Kultūras ziņas

Alises Mediņas un Edmunda Tamoviča izstāde

Kultūras ziņas

Solargrāfijas pionieri Kristians Brekte un Modris Svilāns

Izziņo festivāla "Rīga Jūrmala" programmu

Festivālā «Rīga Jūrmala» nākamgad viesosies orķestri no Vācijas, Krievijas un ASV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No nākamā gada jūlija līdz augusta beigām notiks simfonisko orķestru festivāls "Rīga Jūrmala". Latvijā viesosies vadošie orķestri no Vācijas, Krievijas un ASV, kā arī solisti no citām pasaules valstīm. Pavisam Dzintaru koncertzālē, Mazajā ģildē un Latvijas Nacionālajā operā izskanēs 20 koncerti.

Tradicionāli festivāls "Rīga Jūrmala" ik vasaru pulcina vadošos pasaules simfoniskos orķestrus un spožākos solistus. Ceturtdien, 9. decembrī, festivāla rīkotāji izziņoja nākamā gada programmu un māksliniekus. Koncerti notiks četras nedēļas nogales, sākot no jūlija līdz augusta beigām, Dzintaru koncertzālē, Mazajā ģildē un Nacionālajā operā.

Nākamgad festivālā viesosies Sanktpērburgas Marijas teātris un diriģents Valerijs Gergijevs. Bavārijas Radio simfoniskais orķestris, diriģents Maikls Tilsons-Tomass. Pitsburgas Simfoniskais orķestris, diriģents Manfreds Honeks. Kā arī nu jau otro gadu īpaši festivālam no vairākiem orķestriem tiks pulcināts Marisa Jansona Festivāla orķestris.

Programmā skanēs Antonio Vivaldi, Kamila Sensāna, Volfganga Amadeja Mozarta un citu populāru klasiķu darbi.

Kā norādīja festivāla mākslinieciskais vadītājs Martins Engstrēms: "Programma ir visnotaļ populāra, bet reizē tai jābūt unikālai. Tai nevajadzētu būt orķestru koncerttūres programmai. Ar savu programmu mēs veidojam identitāti. Tā, lai jūs dotos uz Rīgu vai Jūrmalu tieši mūsu izvēlēto skaņdarbu dēļ."

Tāpat festivālā viesosies vairāki pasaulslaveni solisti, kuru vidū arī vijolniece Žanīna Jansena, čellists Trulss Merks, pianistes Helēna Grimo un māsas Labekas. Pavisam festivāls piedāvās 20 koncertus, un tā organizatori atklāj, ka tiek gatavots vēl viens pārsteiguma koncerts. Festivālā notiks arī mākslinieku solokoncerti un meistarklases.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti