Festivālā «Rīga Jūrmala» muzicēs Mariss Jansons, pasaules līmeņa orķestri un citas izcilības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 19. jūlija līdz pat 1. septembrim Latvijā notiks pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls "Rīga Jūrmala", kura ietvaros Latvijā muzicēs pasaulslaveni orķestri un diriģenti, no kuriem daudzi Latvijā un Baltijā muzicēs pirmo reizi, informē festivāla rīkotāji.

Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Mariss Jansons, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs - tie ir tikai daži no mūziķiem, kas šovasar priecēs klasiskās mūzikas gardēžus.

Mūzikas festivālu "Rīga Jūrmala" 19. jūlijā Latvijas Nacionālajā operā un baletā atklās izcilais, pasaules slavu guvušais latviešu diriģents Mariss Jansons un Bavārijas Radio simfoniskais orķestris, kā arī vijolnieks Julians Rahlins. Abu meistaru satikšanās Rīgā būs notikums, kas tiek īpaši gaidīts gan profesionāļu, gan mūzikas mīļotāju vidū. Programmā - Žana Sibēliusa, Sergeja Prokofjeva un Riharda Štrausa skaņdarbi. 

Mariss Jansons un Bavārijas Radio simfoniskais orķestris šajā festivālā šogad uzstāsies arī 21. jūlijā Latvijas Nacionālajā operā un baletā. Šajā koncertā kā orķestra rezidences mākslinieks uzstāsies pianists Rūdolfs Buhminders. Programmā - Johanesa Brāmsa un Ludviga van Bēthnovena skaņdarbi.

Pilna koncertu programma atrodama festivāla mājaslapā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti