Festivālā «Rīga Jūrmala» 4 nedēļas nogalēs izskanēs vairāk nekā 20 koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

16. jūlijā aizsāksies klasiskās mūzikas festivāls “Rīga Jūrmala”, kas četrās vasaras nedēļas nogalēs un vairāk nekā divdesmit koncertos sniegs iespēju baudīt gan simfoniskās, kamermūzikas un solokoncertus, gan klasiskās mūzikas izpildītājmākslas zvaigznes un jaunos talantus, informēja organizatori.

 

No 16. jūlija līdz 5. septembrim “Rīga Jūrmala” festivālā uzstāsies četri pasaules līmeņa orķestri – Bavārijas Radio simfoniskais orķestris (diriģents Džons Eliots Gārdiners), Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestris (diriģents Jurijs Temirkanovs), karaliskais “Concertgebouw” orķestris (diriģents Daniels Hārdings) un Baireitas festivāla orķestris (diriģents Andris Nelsons), kā arī pianisti Leifs Ūve Annsnēss, Jefims Bronfmans, Vikingurs Olafsons, Marija Žoau Pireša, Andrāšs Šifs, Arkādijs Volodoss un Juidzja Vana, čellists Miša Maiskis un vijolnieks Reno Kapisons. Tāpat festivālā gaidāmi solo mākslinieki – Renē Fleminga (soprāns), Brīns Terfels (basbaritons) un Matiass Gerne (baritons). Simfonisko orķestru koncerti pirmajās trīs nedēļas nogalēs notiks Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, savukārt ceturtajā un noslēdzošajā nedēļas nogalē – Latvijas Nacionālajā operā Rīgā.

“Rīga Jūrmala” organizatori pieņēmuši lēmumu, ka koncertus festivāla pirmajā nedēļas nogalē, no 16. līdz 18. jūlijam, apmeklēt varēs, uzrādot vakcinācijas vai izslimošanas faktu apliecinošu digitālo Covid-19 sertifikātu.

“Mēs būtu vēlējušies, lai festivāla atklāšanas nedēļas koncerti ir pieejami pēc iespējas plašākam apmeklētāju lokam un lai mums nebūtu jāliedz iespēja jau esošajiem biļešu īpašniekiem apmeklēt kādu no simfoniskās mūzikas koncertiem. Taču, rūpējoties par apmeklētāju, mākslinieku un mūsu komandas veselību un drošību, esam spiesti pieņemt sarežģīto lēmumu saskaņā ar valdības noteiktajiem ierobežojumiem. Apzināmies, ka situācija var strauji mainīties, un esam gatavi pielāgoties, lai padarītu visus koncertus pieejamus arī nevakcinētajiem cilvēkiem, ja atlikušajā laikā līdz festivālam tiks pieņemti jauni ierobežojumu atvieglojumi un koncerti jauktai publikai drīkstēs notikt bez apmeklētāju skaita ierobežojuma,” skaidroja festivāla “Rīga Jūrmala” izpilddirektore Zane Čulkstēna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti