Festivālā «Positivus» uzstāsies izraēliešu mākslinieks Asafs Avidans

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Izraēliešu solo mākslinieks Asafs Avidans, kura debijas albuma kompozīcijas "Reckoning Song" remikss ilglaicīgi turējās Eiropas valstu dziesmu topu pirmajās vietās un kura singls "The Labyrinth Song" dzirdams Netflix seriālā "Dark", papildina "Positivus" festivāla programmu, informēja organizatori.

"Izraēlas izcelsmes dziedātāja un dziesmu autora Asafa Avidana muzikālās kompozīcijas un tajās dzirdamais melodiskais vokāls atgādina Dženisas Džoplinas vai Ninas Simonas muzikālo kompozīciju skanējumu," ar mūziķi iepazīstina festivāla rīkotāji. "Reckoning Song", kas tapusi kā viena no pirmajām mākslinieka kompozīcijām 2008. gadā, vēl nesen ieguva uzmanību mūzikas cienītāju vidū, pateicoties 2012. gadā DJ Wankelmut veidotajam remiksam "One Day / The Reckoning Song". Dziesmas adaptētais izpildījums ilglaicīgi iekaroja radio topu virsotnes, kā arī ieguva platīna diska apbalvojumus.

Pandēmijas laikā komponētais un ierakstītais jaunākais albums "Anagnorisis" aicinājis mākslinieku pievērsties arī jauniem muzikālajiem meklējumiem un tajā manāmas ietekmes no Deivida Bovija muzikālās darbības, veltot mākslinieka piemiņai jaunizveidoto kompozīciju "Earth Odyssey". Mākslinieks kā vienu no galvenajiem uzstādījumiem albuma tapšanā izvirzīja nepieciešamību itin visas vokalizētās melodijas izpildīt pašam, neatkarīgi no tā, vai tas būtu soul mūzikai raksturīgs kora dziedājums vai melodiskas solo vokalīzes.

Asafs Avidans uzstāsies "Positivus" festivālā piektdienā, 15. jūlijā.

"Positivus" festivāls šovasar 15. un 16. jūlijā notiks jaunā norises vietā – Rīgā, Lucavsalā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti