Festivālā «Liepājas vasara» notiks kamermūzikas vakari

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Festivālā "Liepājas vasara" jūlijā un augustā vakaros Liepājas viesnīcas "Promenade Hotel" Hika zālē notiks kamermūzikas vakari.

2.jūlijā koncertā skanēs poļu kamermūzikas pērles, koncertā piedalīsies Polijas mūziķi Anna Marija Staskeviča (vijole), Anna Armatisa (čells) un Jakubs Thoževskis (klavieres). 9.jūlijā festivālā "Liepājas vasara" ar programmu "Zarbugans" viesosies latviešu koklētāja Laima Jansone ar ansambli. 16.jūlijā notiks Latvijas Nacionālās operas čellu grupas koncertmeistara un pedagoga Ivara Bezprozvanova 30 gadu skatuves jubilejas koncerts "Romantiskais čells". 23.jūlijā skanēs programma "Modernais čells", kurā piedalās Ēriks Kiršfelds, Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars, ilggadējs Baltijas kamerorķestra "Kremerata Baltica" solists un čellu grupas koncertmeistars, kā arī sitaminstrumentu ansamblis "Perpetuum Ritmico" Mikus Bāliņa, Elvija Endeļa, Elīnas Endzeles un Guntara Freiberga sastāvā.

31.jūlijā ar programmu "Tu esi atnākusi" festivālā viesosies dziedātājs Igo, mūziķis, komponists, aranžētājs un producents Aivars Hermanis, mūziķis Raimonds Macats un sitaminstrumentu lietpratējs Ainis Zavackis. Programmā skanēs šo mūziķu skaņrade, kā arī komponista Astora Pjacolla, mūziķa un bijušā grupas "The Hobos" līdera Rolanda Ūdra un Ērika Ķiģeļa skaņdarbi.

6.augustā ar programmu "Tango čells" uzstāsies duets, kurā apvienojušies Jūrmalā dzimušais čellists Ruslans Viļenskis un Itālijā dzimušais bandoneonists Paolo Russo no Dānijas. 13.augustā koncertā "Dzintara skaņas zvaigznājs" piedalīsies Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi: flautiste Anita Barlote, klarnetists Mārcis Kūlis,  vijolniece Ilze Zariņa, kontrabasists Raitis Eleris, sitaminstrumenti Māris Zīlmanis, pianiste Līga Elere un pianists Ventis Zilberts.

Kā vēstīts, šogad ar moto "Lielo dzintaru gaidot" festivāls "Liepājas vasara" norisināsies no 28.maija līdz 30.augustam, piedāvājot teātra izrādes, simfoniskos un kamermūzikas koncertus, eksperimentālas performances un mākslas izstādes. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti