Kultūra

19.Saulkrastu džeza festivālā - pašmāju zvaigznes un viesi no ASV, Serbijas, Igaunijas

Kultūra

Jēkabpilī šodien sākas gadskārtējās Operas dienas

Festivālā «Liepājas vasara» ar pirmatskaņojumiem uzstājas «Trio Like»

Festivālā «Liepājas vasara» ar pirmatskaņojumiem uzstājas «Trio Like»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

20.jūlija vakarā festivāla „Liepājas vasara” ietvaros „Trio Like” izpildījumā tiks atskaņoti līdz šim Latvijā neizpildīti skaņdarbi. Viens no tiem būs Riharda Zaļupes speciāli šim Liepājas koncertam un trio komponētais skaņdarbs „Liepājas Trio”. „Trio Like” muzicē – čelliste Dace Zālīte, pianiste Zane Volberga un sitaminstrumentālists Edgards Vaivods.

„Esam trīs draugi, kuri pirms trīs gadiem sanāca kopā, lai muzicētu," saka čelliste Dace Zālīte. "Līdz šim koncertu nav bijis daudz, tāpēc festivālam „Liepājas vasara” veidotā koncertprogramma ir svarīga un zīmīga.”

Šādam sastāvam – čellam, klavierēm un sitaminstrumentiem skaņdarbu pasaulē nav daudz, atklāj čelliste.

Trio klausītājiem piedāvās īpaši festivālam „Liepājas vasara” veidotu koncertprogrammu, kurā iekļauti Alfrēda Šnitkes un Filipa Glāsa skaņdarbi, Latvijā iepriekš neatskaņoti oriģinālskaņdarbi šādam sastāvam un speciāli šim koncertam radītas skaņdarbu aranžijas.

„Alfrēds Šnitke, kas ir pilnīgi jaunā skanējumā, jo pirms tam mēs bijām spēlējušas svītu senajā stilā, kas oriģināli ir čellam ar klavierēm. Mēs esam veiksmīgi noaranžējuši šo skaņdarbi un pielikuši klāt sitamos instrumentus,” stāsta pianiste Zane Volberga.

Pēc mūziķu aicinājumu speciāli šim koncertam Rihards Zaļupe radījis skaņdarbu „Liepājas trio”. Savu pirmatskaņojumu tas piedzīvos 20.jūlija vakarā.

„Mēs esam noķēruši to esenci, kādam ir jābūt šim skaņdarbam. Cerams, ka izdosies to nodot publikai. Skaņdarbs tiešām ir izdevies, tur ir tehniskie demonstrējumi un liriskie posmi, kas jāpiepilda ar emocijām,” komponista veikumu raksturo sitaminstrumentālists Edgars Vaivods.

Tas būs tehnisks izaicinājums visiem mūziķiem, uzsver Edgars Vaivods.

„Gribētos, lai publikai tas uzkarsē asinis, tāpat kā mums tie ritmi un instrumenti. Tas ir ļoti spēcīgs skaņdarbs,” uzsver čelliste Dace Zālīte.

Liepājas simfoniskā orķestra rīkotais festivāls „Liepājas vasara” koncertzālē „Lielais dzintars” un "Promenade Hotel" Hika zālē turpināsies līdz 26. augustam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti