Festivāla «Laba daba» mūzikas programmu papildina Lietuvas, Brazīlijas un Izraēlas muzikālās apvienības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Starptautiskā mūzikas festivāla “Laba daba” mūzikas programmu papildina regeja un dub grupa no Lietuvas “Ministry of Echology”, izteikti ritmiskās, elektro akustiskās deju mūzikas grupa no Izraēlas “Onogana” un brazīļu tautas mūzikas pārstāvji “Ouroba”.

Savukārt latviešu mūzikas programmai pievienojas “Dzeltenie pastnieki”, “Satellites LV”, Laima Jansone un DJ Monsta, “Saucējas”, “Auļi” un daudzas citas muzikālas apvienības, informēja radio "Naba" projektu vadītāja Anete Enikova.

"Laba daba” programmu papildina arī duets “Čipsis un Dullais”, folkgrupa “Rikši”, Nils Īle ar grupu “Kanisaifa”, “Zāle”, “Rīga Reggae”, “Imanta Dimanta”, Kārlis Kazāks, Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra kvartets “Company”, “Kasetes”, “Podruga”, “Rāva”, Aleksandra Špicberga un “Jakob Noiman Festival Band”.  

Arī Radio "Naba" “punk” mūzikai veltītais raidījums “Ej apskrieties” šogad svin desmit gadu dzimšanas dienu – uzstāsies tādas grupas kā “Nova Koma”, “Future Jets”, “Reiner”, “Johnny & The Burnouts”, “Dūmu zārka zēni”, “Dearth”, igauņu  “Sociasylum”, dziesminieks Zaķis un citi pagaidām neatklāti mūziķi. Jau drīzumā tiks izziņota arī elektroniskās mūzikas skatuves “Kraukļa ligzda” mākslinieku programma.

Turpinot tradīciju, festivāla Radio "Naba" tiešraides skatuves programmu veidos raidījumu un ētera instruktoru brīvdabas programmas, kuras papildinās arī dzīvās mūzikas mazkoncerti, kuros uzstāsies tādi mūziķi kā “Bērnu rīts”, “Jacques of S’T’A” un “Waterflower”. Pilnu festivāla pavadošo aktivitāšu, teātra un kino programmas tiks izziņotas jau drīzumā.

Šogad festivāls “Laba daba” svinēs savu desmit gadu jubileju, par svinību īpašiem viesiem uzaicināti islandiešu muzikālā apvienība “Múm” un Jamaikas regeja tradīciju nesēji “Inner Circle”. Tāpat  festivālā dalību jau apstiprinājuši “Pienvedēja piedzīvojumi”, “Jauno Jāņu orķestris”, Ozols un “Tehnikums”, “Grupa Sigma”, “Mary Jane”, “Elektrofolk”, Sniedze Prauliņa, Evija Vēbere, "The Bad Tones”, UFO ar grupu, “PND”, “Oranžās brīvdienas”, “Cellar Cat” un ārvalstu viesi – igauņu “dream pop” apvienība “Pia Fraus”, reggae izpildītāji “Reggaeon” no Gruzijas, “Astra The 22s” no ASV un “ska-core” grupa “Ferris Wheel” no Baltkrievijas. Būs dzirdams arī Oskara Jansona konceptalbuma “Montserrat” koncerts kopā ar grupu “Jūk”.

Atzīmējot festivāla desmitgadi, tiek izsludināta akcija - fotokonkurss “Meklējam krūtis!”, kurā tiek aicināts piedalīties ikviens festivāla laikā tapušo krūšu atlējumu ģipsī īpašnieks, daloties vizuālos stāstos par ģipša krūšutēla gaitām pēc festivāla. Konkursam fotogrāfijas var iesūtīt līdz 15. jūnijam – www.labadaba.lv/krutis

Starptautisko mūzikas un mākslas festivālu “Laba daba” organizē Latvijas Radio 6 – LU Radio "Naba" un aģentūra “Pareizā ķīmija”, kā ierasts, tas norisināsies augusta pirmajā nedēļas nogalē no 3. līdz 5. augustam. Biļetes uz festivālu pieejamas kafejnīcā “Gauja”, bārā “Aptieka”, klubos “Nemiers”, “Autentika”, tautas mūzikas veikalā “Upe”, kā arī visās "Biļešu serviss” tirdzniecības vietās un interneta vietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti