Festivāla «Laba Daba» desmitās jubilejas galvenie viesi: «Inner Circle» un «Múm»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Desmit gadu jubileju šogad svinēs starptautiskais mūzikas festivāls “Laba Daba”, no 3. līdz 5. augustam piedāvājot plašu mūzikas programmu un uz piecām skatuvēm pulcējot vairāk nekā 70 mūzikas apvienību un dīdžeju.

Jubilejas gadā par galvenajiem ārvalstu viesiem izvēlēti islandiešu grupa “Múm” un regeja grupa “Inner Circle” no Jamaikas, informēja radio “NABA” producente un projektu vadītāja Anete Enikova.

Papildus tam, ka ”Laba Daba” šogad svin savu desmit gadu jubileju, Jamaikas regeja smagsvari “Inner Circle” festivālā ierodas savas piecdesmit gadu jubilejas koncertturnejas ietvaros. Kopš 1968. gada mūziķi bijuši ražīgi, līdz šim brīdim izdodot 29 albumus un tādus pasaules mūzikas topu augšgalos nonākušus hītus kā “Bad Boys” un “Sweat (A La La La La Long)”.

 

Islandes atmosfēriskās mūzikas grupu “Múm” raksturo liegas balsis, ierasto un netradicionālo instrumentu, kā arī digitālo tehnoloģiju lietojuma rezultātā radītas skaņu kombinācijas. Viņu mūzika klausītāju maģiski ievelk, aiznes sajūtu ceļojumā, kurā pazudis laiks un dažbrīd liekas, ka pazūd arī zeme zem kājām! Viens no ansambļa dibinātājiem reizēm līdzdarbojas arī grupā “FM Belfast”.

 

 

Festivāla “Laba Daba” jubilejas atmosfēra solās būt krāšņa un ar bagātu noskaņu dažādību, jo  katra grupa ir sava stāsta cienīga. Šogad apstiprināto mūziķu vidū ir arī pazīstamā igauņu dream pop apvienība “Pia Fraus”, reggae grupa “Reggaeon” no Gruzijas, ska-core apvienība “Ferris Wheel” no Baltkrievijas, ASV dzīvojošās Kerijas Kalējas un Erika Džeika (Eric Jayk) duets “Astra The 22s”, kā arī pašmāju mūziķi “Pienvedēja piedzīvojumi”, “Mary Jane”, “Grupa Sigma”, “Elektrofolk”, Sniedze Prauliņa, Ozols un “Tehnikums”, “Jauno Jāņu orķestris”, “The Bad Tones”, Evija Vēbere, jauno mūzikas grupu konkursa ‘Hadrons” uzvarētāji “Cellar Cat”, “UFO un Grupa”, “Oranžās brīvdienas”, panki “PND” un Oskara Jansona konceptalbuma  “Montserrat” koncerts kopā ar grupu “Jūk”.

Plašāk par visām radošajām aktivitātēm, atrakcijām, teātra un kino programmu varēs iepazīties mājas lapā www.labadaba.lv

Īpaša akcija aprīļa mēnesī notiek kafejnīcā “Gauja”, kur, uzrādot kādu no iepriekšējo gadu festivāla apmeklētāja aprocēm, biļeti var iegādāties par 29 eiro.

Starptautisko mūzikas festivālu “Laba Daba” rīko Latvijas Radio 6 – LU Radio NABA un aģentūra “Pareizā ķīmija”. Kā ierasts, festivāls norisināsies Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā “Ratnieki” Līgatnes pagastā no 3. līdz 5. augustam. Biļetes uz festivālu pieejamas visās “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās un interneta vietnē "Biļešu serviss". Biļetes nav nepieciešamas bērniem līdz 13 gadiem (ieskaitot). Festivāla teritorijas skaistajā ābeļdārzā būs iekārtota telšu pilsētiņa, un tās maksa jau ir iekļauta festivāla biļetes cenā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti