Festivāla «Kremerata Baltica» noslēgumā Krēmeram un orķestrim pievienojas franču klauni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar vijolnieka Gidona Krēmera un viņa dibinātā kamerorķestra koncertu šovakar Dzintaru koncertzālē noslēgsies 15. festivāls „Kremerata Baltica”.

Koncertā, kam dots nosaukums „Kremeratas vējš”, Krēmers uz skatuves kāps kopā ar uzlecošo pianisma zvaigzni - Frederika Šopēna konkursa laureāti, krievu mūziķi Juliannu Avdejevu (Yulianna Avdeeva). Koncertā skanēs ukraiņu komponista Valentīna Silvestrova Gidonam Krēmeram veltītie „Pieci skaņdarbi vijolei un klavierēm” un Pētera Vaska simfonija „Balsis”. Kā Latvijas Radio 3 „Klasika” pastāstīja kamerorķestra „Kremerata Baltica” direktore Ingrīda Zemzare, koncerta otrajā daļā kopā ar Krēmeru uzstāsies arī divi franču aktieri – klauni:

„Kremerata Baltica” direktore Ingrīda Zemzare
00:00 / 00:28
Lejuplādēt
„Krēmers spēlēs visus šos piecus skaņdarbus ar klavierēm, un tad viņš piedalīsies „Kremerata Baltica” uzvedumā „Con Amore” ar diviem franču mīmiem. Tas ir uzvedums ar visdažādāko mūziku, kas pat nebūs atšifrēta programmā – kā vienmēr, par divu cilvēku attiecībām. (..) Sākums bija Parīzē, Orsē muzejā, kad tur bija Baltijas simbolistu izstāde. Pilnīgi ģeniāla izstāde! Tur uzstājās arī „Kremerata Baltica”, un pēc tam turpat muzejā bija pieņemšana. Krēmers uz to bija uzaicinājis arī šos klaunus, un tur viņi iepazinās ar Francijas institūta direktoru Latvijā, tā kā šajā projektā ir mazliet iesaistīts arī Francijas institūts. Un tagad mums ir Ketrīna Žermēna (Catherine Germain) un Žuljēns Kotro (Julien Cottereau). Redzēsim, kas tur sanāks!”
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti