Festivālā «Devilstone» uzstāsies postpanka dzejnieki «Motorama»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ekstrēmās un alternatīvās mūzikas brīvdabas festivālā "Devilstone", kas norisināsies no 16. līdz 19.jūlijam Anikšķos, Lietuvā, uzstāsies "post punk" grupa "Motorama".

"Motorama" nāk no Rostovas pie Donas un dzīvo jau desmitgadi. Festivālā "Devilstone" Dainuvas ielejas krēslas stundas ieskautie muzikanti iepazīstinās ar savu trešo albumu "Poverty", kas klajā nācis šogad.

Starptautisko atzinību grupa izpelnījās uzreiz pēc debijas albuma izdošanas. Slavas dziesmas grupai "Motorama" nav žēlojuši pat paši ietekmīgākie kritiķi, tostarp "Sputnik Music" un BBC. Tomēr grupas vēstures un ideju būtība slēpjas ne prestižu izdevumu lappusēs, bet ierakstos un dzīvajās uzstāšanās reizēs, kad parādās un atkal pazūd "Motorama" patiesā seja.

"Motorama" kompozīcijām un ideoloģijai raksturīga mānīga vienkāršība, kas atklājas enerģiskos "post punk" ritmos, sapņainās "dream pop" melodijās, kā arī vokāla atbalsīs, kas atgādina pagājušā gadsimta 60.gadu "garage" auru. Melanholijas un gaismas nošķīrums grupas mūzikā, videoklipos un tekstos tiek pasniegts dinamiski, dziļi, koncentrēti, tomēr ne pārāk sarežģīti. Tā ir viena no nedaudzajām grupām, kas pierāda, ka īstenais "post punk" nav nekur pazudis.

Lietuvā notiekošais festivāls "Devilstone" pašlaik ir viens no spilgtākajiem alternatīvās un ekstremālās mūzikas festivāliem Baltijas valstīs. Lielākā daļa izpildītāju katru gadu tiek aicināti no ārvalstīm. Festivālā iepriekš muzicējušas tādas zvaigznes kā "Arch Enemy", "Anathema", "Sepultura", "Orange Goblin", "Alcest". Arī 2015.gada vasarā pasākuma apmeklētājus gaidīs kvalitatīva mūzika.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti