Kultūras ziņas

Divas pirmizrādes vienā vakarā

Kultūras ziņas

Izrāde bērniem par Raini bērnībā

Cēsīs radītais čells atgriežas Latvijā

Festivāla «Čello Cēsis» rudens sesiju iesāk čella zvaigžņu parāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Festivāla "Čello Cēsis" rudens sesiju 11.septembrī koncertzālē “Cēsis” iesāk čella zvaigžņu parāde kopā ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga".

Līdzās Latvijas spožākajiem čellistiem – Lielās mūzikas balvas laureātam Ērikam Kiršfeldam, Šveicē mītošajai Latvijas jaunajai cerībai Guntai Ābelei un "Sinfonietta Rīga" čellistam Kārlim Klotiņam – uzstāsies arī Eiropā atzītais somu čellists Marko Ilonens.

Koncertā skanēs Antonio Vivaldi un daudziem nezināmā Aulisa Sallinena skaņdarbi, kā arī Pētera Vaska Otrais čellkoncerts.

Sestdien, 12. septembrī, klausītājus priecēs divi koncerti. Jaunajā Cēsu pilī būs īpašs un personisks Guntas Ābeles solokoncerts, kurā skanēs Johans Sebastiāns Bahs, Zoltāns Kodājs, Pēteris Vasks. Savukārt to, ka čells labi saskan ar ērģelēm, sestdienas vakara koncertā Cēsu Sv. Jāņa baznīcā rādīs Ērika Kiršfelda un Kristīnes Adamaites duets. Koncerta programmā - Rihards Dubra, Gaļina Grigorjeva, Alfrēds Kalniņš, Artūrs Kaps, Eino Tambergs un Pēteris Vasks.

Festivālu svētdienas vakarā vainagos grupas "DaGamba" uzstāšanās.

Festivāla laikā koncertzāles “Cēsis” izstāžu zālē ikvienam ir iespēja apskatīt čellu, kas unikāla projekta ietvaros šovasar tika izgatavots Cēsīs.  Vācu meistari no kompānijas "König&Betcher Geigenbau" jauno čellu uzbūvēja vienas nedēļas laikā un vēl nenolakots tas tika ieskandināts "Čello Cēsis" atklāšanas koncertā 14. jūnijā. Cēsīs tapušais čells veidots kā slavenā 17. un 18. gadsimta itāļu meistara Domeniko Montaņana čella kopija. Tagad čells ir nolakots un tā skanējumu atzinīgi novērtējuši vairāki Eiropas vadošie čellisti.

Jau ziņojām, ka starptautiskais čellu festivāls "Čello Cēsis" aizsākās jūnijā Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti