Festivāla «Čello Cēsis» rudens sesijā - baroks, romantisms, roks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jūnijā aizsāktie čella svētki Cēsīs septembrī turpināsies ar vēl plašāku programmu - no 11. līdz 13.septembrim festivālā "Čello Cēsis" gaidāmi seši koncerti ar Eiropas un Latvijas mūzikas zvaigznēm. Programma solās priecēt ar dažādību - pārstāvēts būs baroks, romantisms un pat rokmūzikas žanrs.

"Čello Cēsis" rudens sesijas atklāšanas koncertā 11.septembrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis" uzstāsies kamerorķestris "Sinfonietta Rīga", kas atskaņos Antonio Vivaldi skaņdarbu "Aulisu Sallinenu" un Pētera Vaska Otro čellkoncertu. Koncerta viesis būs Marko Ilonens (Somija), viens no Eiropas izcilākajiem vidējās paaudzes čellistiem.

Vairākos koncertos uzstāsies Šveicē dzīvojošā latviešu jaunā čelliste Gunta Ābele. Solokoncertā 12.septembrī Jaunajā Cēsu pilī čelliste atskaņos Johana Sebastiana Baha, Pētera Vaska un Zoltāna Kodāja skaņdarbus.

Gunta Ābele piedalīsies arī programmā "No baroka līdz rokam" 13.septembrī koncertzālē "Cēsis", kur viņas skatuves partneri būs "Duo Arnicans" - latviešu pianiste Arta Arnicāne un viņas dzīvesbiedrs, šveiciešu čellists Florians Arnicāns. Koncertā skanēs gan baroka laika opusi, gan roķīgas atbalsis no leģendārās grupas "Metallica" un televīzijas seriāla "Mission Impossible" repertuāra.

"Duo Arnicans" sniegs arī romantiķa Friderika Šopēna un ungāru nacionālās mūzikas pārstāvja Ernsta fon Dohnāņi mūzikas programmu 12.septembrī Cēsu izstāžu namā. Cits duets - ērģelniece Kristīne Adamaite un čellists Ēriks Kiršfelds 12.septembrī sniegs koncertu Cēsu Svētā Jāņa baznīcā.

"Čello Cēsis" noslēgumā svētdienas, 13.septembra, vakarā koncertzālē "Cēsis" ar programmu "Bach goes to Iran" koncertēs apvienība "DaGamba". Kā vēstīts, rudenī grupa dosies Latvijas koncertturnejā, un koncerts Cēsīs būs viens no tūres pieturas punktiem.

Jau ziņojām, ka starptautiskais čellu festivāls "Čello Cēsis" aizsākās jūnijā Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti