Festivālā «Čello Cēsis» koncertēs Nikolass Alštets un čellu grupa «Dream Team»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau vēstīts, ka 13. un 14. jūnijā Vidzemes koncertzālē “Cēsis” notiks pirmais starptautiskais čellu festivāls "Čello Cēsis". Atklāšanas koncertā sestdien piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) Jāņa Liepiņa vadībā un Eiropas jaunā čella zvaigzne Nikolass Alštets, bet svētdien – Latvijas publikas mīlestību jau iemantojusī čellu grupa “Dream Team”.

Festivāla mākslinieciskās idejas autors ir čellists Jānis Laurs, kurš ir starptautiskā Adelaides čellu festivāla Austrālijā dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs. Festivāla mērķis ir klausītājus tuvāk iepazīstināt ar čellu, piedāvājot iespēju vērot instrumenta tapšanas procesu, kā arī atklājot tā unikālo skanējumu izcilu, pasaules slavu guvušu čellistu un jaunu mūziķu izpildījumā.

Festivāla "Čello Cēsis" programma

8. – 13.06.

Jauna čella būvniecība

Nodrošina: Betchet&Konig /Vācija/

 

Sestdiena, 13. jūnijs, plkst. 19

Festivāla "Čello Cēsis" atklāšana

Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris (LNSO)

Diriģents: Jānis Liepiņš

Solists: Nikolass Alšteds (Vācija)

 

Svētdiena, 14. jūnijs, plkst. 17

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupa "Dream Team"

“Koncertā mēs varēsim dzirdēt skaistu mūziku, kas varbūt nepietiekoši daudz skanējusi Latvijā, bet noteikti ir pelnījusi savu vietu aktīvā koncertdzīvē. Programmas centrālais darbs ir Anri Ditjē čella koncerts "Visa pasaule tālā". Šis skaņdarbs ir vērtējams kā viens no labākajiem 20. gadsimta čella koncertiem, bet to izspēlēt var tikai ļoti augstas klases čellists. Man ir patiess prieks, ka Cēsīs to atskaņos Nikolass Alštets – fenomenāls un brīnišķīgs mūziķis," festivāla “Čello Cēsis” atklāšanas koncertu raksturo diriģents Jānis Liepiņš.

Savukārt 14. jūnija koncertā festivāla visiem būs iespēja dzirdēt LNSO čellu grupas "Dream Team" programmu "Violoncelles, Vibrez!". Ansambļa sastāvā spēlē LNSO čellu grupas koncertmeistare, Lielās mūzikas balvas ieguvēja Diāna Ozoliņa, kā arī solisti Ieva Upatniece, Zane Guļāne, Lolita Lilje, Ainārs Paukšēns, Mareta Prikule, Jānis Rinkulis un Dace Zālīte.

Festivāla ieskaņā no 8. līdz 13. jūnijam koncertzāles “Cēsis” pirmajā stāvā ikviens aicināts sekot līdz unikālam notikumam – jauna čella būvniecībai. Čellu būvēs vācu meistari Roberts Kenings un Mihaels Bečers no kompānijas "Betchet&Konig". Šo meistaru izgatavotie mūzikas instrumenti ieguvuši balvas Vācijā un Itālijā.

“Parasti čella būvniecība aizņem 200 stundas, bet uz festivālu mēs būsim sagatavojuši pašas sarežģītākās detaļas, lai čellu pabeigtu jau līdz 13.jūnija rītam, instruments būs bez lakas, bet gatavs spēlei. Visi interesenti ir laipni aicināti vērot mūsu darba procesu un uzdot sev interesējošus jautājumus par čella būvi,” atklāj meistars Mihaels Bečers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti