Festivāla «Arēna» lielākais izaicinājums – bērnu opera

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar īpašu notikumu – bērnu operu „Kirana” – sestdien, 12.novembrī, noslēgsies jaunās mūzikas festivāls „Arēna”. Operu veidojis komponists un režisors no Maltas Rubens Zāra sadarbībā ar Latvijas māksliniekiem, un tajā iesaistīti 90 bērni no visas Latvijas.

Pieredzējušu mākslinieku vadībā bērni strādājuši nedēļu, lai izveidotu uzvedumu, kurā bez muzicēšanas svarīga loma būs arī horeogrāfijai, ēnu leļļu teātrim, digitālajai animācijai un vēl citiem aspektiem.

Opera „Kirana” ir muzikāli izglītojošs projekts bērniem un tas bija liels izaicinājums, atzīst festivāla direktore Antra Dreģe: „Ideja mums likās ārkārtīgi vērtīga un svarīga, ņemot vērā to, ka tik liels skaits bērnu var aktīvi piedalīties šajā procesā.”

Bērni ir veidojuši zīmējumus un izrādes scenorgāfijai, iestudējuši horeogrāfiju un paši muzicēs uz skatuves. Tas viss notiks kopā ar komponistu Rubeni Zāru no Maltas un ar māksliniekiem gan no Maltas, gan mūsu pašu Mārtiņu Miļevski pie sitaminstrumentiem un mūsu pašu horeogrāfu Agri Daņiļēviču.

Festivāla pēdējā dienā izrāde būs skatāma Latvijas Jaunatnes teātrī Rīgā, Ulmaņgatvē 1.

Antra Dreģe: Bērnu opera ir lielākais izaicinājums
00:00 / 00:46
Lejuplādēt
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti