Etnoroka grupa «Laimas muzykanti» 20 gadu jubilejā izdod albumu «Rodi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pie klausītājiem dodas etnoroka grupas "Laimas muzykanti" 20 gadu jubilejas albums "Rodi", kurā apvienoti šķietami neapvienojami mūzikas virzieni, radot jaunus un neparastus skanējumus, informē grupas pārstāve Marta Kive.

Darbs pie dāvanas klausītājiem - jubilejas albuma - aizsākās 2011. gadā, un ierakstos, izņemot pašus "Laimas muzykantus", kā viesmākslinieki piedalījās arī daudzi ievērojami Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Lielbritānijas mūziķi. Tā, piemēram, dziesmas "Ķēvīt, mana svilpastīte" ierakstā dzirdami arī apvienību "Keksi" un "Miracle Jazz Orchestra" mūziķu Sandra Skrejanska un Eduarda Raubiško iespēlētie pūšamie instrumenti, bet dziesmā "Gauži raud saulīte" dzirdams 17 izcilu Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas akadēmisko un folkloras mūziķu orķestris, kurš ierakstīts trīs valstu studijās.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Kā uzsver grupas līderis, multiinstrumentālists, folklorists, komponists un dzejnieks Artūrs Uškāns: "Katrai no kompozīcijām ir rūpīgi piemeklēts apdares raksturs un noskaņa, sintezējot laikmetu - pagātnes un tagadnes muzikālo pieredzi, tāpēc arī jaunais albums ir prasījis daudz gribas, spēku un pacietības! Tomēr četru gadu darba rezultāts ir tā vērts, jo šajā albumā iespējams dzirdēt etnogrāfisko ansambli "Vabaļis" un no Lielbritānijas atbraukušo operdziedātāju Natāliju Kotonu elektroniskās mūzikas aranžējumā."

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Ierakstos neiztika arī bez vienas no spilgtākajām etnomūzikas personībām Latvijā - Kristīnes Kārkles, kura grupā "Laimas muzykanti" sāka darboties 16 gadu vecumā un, lai arī tagad aizņemta daudzos ar etno mūziku saistītos projektos ("Raxtu raxti" u.c.), joprojām ir kopā ar grupu kā ierakstos, tā arī atbildīgākajos koncertos, kādi gaidāmi arī rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti