Kultūras ziņas

Krista Audere tiekas ar VAK "Latvija"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Etno, džeza ritmi un seno vikingu gars

Etno, džeza ritmi un seno vikingu gars – Sauļus Petreikis un «World Orchestra» koncertē Cēsīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vidzemes koncertzālē "Cēsis" etno un džeza ritmos seno vikingu un ķeltu mūzikas garu centās uzburt pasaulē atzītais lietuviešu multiinstrumentālists Sauļus Petreikis kopā ar izveidoto "World Orchestra".

Kā skan seno vikingu un ķeltu pasaule etno un džeza ritmos? Solot ikvienā klausītajā atmodināt seno vikingu garu, Latvijā viesojās starptautiski atzītais lietuviešu multiinstrumentālists Sauļus Petreikis kopā ar brāli Donatu Petreiki un "World Orhestra", Vidzemes koncertzālē "Cēsis" klausītājiem  paverot iespēju dzirdēt mūziku no jaunākā albuma "Brīvība sauc".

"Ir ļoti grūti aprakstīt mūsu stilu, jo mēs apvienojam tik daudz lietu un instrumentu. Sauļus ir supertalantīgs, un viņš uzbur visu kopainu. Es esmu tas, kurš uzraksta mūziku pēc tam," pastāstīja ģitārists, saksofonists, komponists Donats Petreikis. "Mēs mēģinām kopā ieraudzīt, kuri instrumenti derētu šai mūzikai, un censties apvienot dažādus mūzikas stilus šajā programmā. Tad mēs radījām projektu, kas saucas Sauļus Petreika "Pasaules orķestris"."

Lielākā daļa dziesmu sarakstītas pandēmijas ierobežojumu laikā, mēģinot uzburt brīvības un dzīves trausuma atmosfēru. Sacerot mūziku, abi brāļi iedvesmu smeļas pagātnē, dabā un fantāziju pasaulē, brīžiem uzburot seno vikingu, brīžiem – ķeltu noskaņu.

"Šovakar es spēlēju kādus divdesmit instrumentus, bet vispār – simt divus, jo man mājās ir ļoti daudz etno instrumentu – dažādi ragi. Bet visvairāk man ir pūšamie instrumenti. Arī manam brālim, vislabāk padodas saksofons, ģitāra ir tikai hobijs," atklāja Sauļus Petreikis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti