Rīta Panorāma

"Tomātu parāde 2018" dabas muzejā

Rīta Panorāma

Senās Romas vannas apmeklētājiem atvērtas arī naktīs

Estonian Voices un Latvian Voices koncerts LNB Ziedoņa zālē svētdien

«Estonian Voices» un «Latvian Voices» apvienojas kopīgā koncertā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atzīmējot kaimiņvalstu, Latvijas un Igaunijas, simtgades svētkus, divas spilgtas profesionālās a cappella vokālās grupas nolēmušas apvienoties kopīgā koncertā, kas notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 26.augustā plkst. 18.

Abu vokālo grupu uzmanības centrā ir lielākās latviešu un igauņu kultūrvēsturiskās bagātības – tautasdziesmas. Tieši tāpēc kopš grupu ‘’Latvian Voices’’ un ‘’Estonian Voices’’ pirmās tikšanās 2016.gadā ir dzimusi ideja veidot kopīgu koncertprogrammu, kas apvienotu latviešu un igauņu tautu melodijas. Kā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" norāda grupas "Latvian Voices" dalībnieces, koncertā mūziķi centīsies parādīt abu tautu tautasdziesmu dažādību.
 

“Estonian Voices” ir jaukta vokālā grupa, kuras sastāvā ir seši profesionāli dziedātāji. Grupa pirmo reizi kopā sanāca 2010.gadā uz vienreizēju projektu, tomēr 2011.gadā, kad Tallina bija Eiropas Kultūras galvaspilsēta, džeza dziedātājai Kadri Vorandai tika izteikts uzaicinājums grupu vēlreiz sasaukt kopā un būt tās mākslinieciskajai vadītājai. Kopš tā laika "Estonian Voices" ir iekarojuši klausītāju sirdis daudzviet pasaulē, aktīvi koncertējot ar saviem solo koncertiem un sadarbībā ar citiem mūziķiem. 2013.gadā grupa "Estoanian Voices" tika uzaicināta būt par viesmākslinieci pasaulslavenās grupas "New York Voices" koncertā "Christmas Jazz" festivāla ietvaros.

“Latvian Voices” ir a cappella grupa, kas dibināta 2009. gadā un savu profesionalitāti apliecinājušas dažādos pasaules mēroga konkursos, piemēram “Vokal Total” Grācā, Austrijā (2011), "A Cappella" Leipcigā, Vācijā (2012), Pasaules Koru olimpiādē Sinsinati, ASV (2012) u.c.

Savas mākslinieciskās darbības ietvaros grupa ir sagatavojusi vairākas koncertprogrammas, ierakstījusi septiņus mūzikas albumus un aktīvi koncertē gan Latvijā, gan pasaulē.

Kā iepriekš jau vēstīts, "Latvian Voices" septītais studijas albums "Sudrabs" iznāca augusta pirmajā pusē. Albumā iekļauto dziesmu autores ir “Latvian Voices” dziedātājas, ko papildina pasaulē un Latvijā pazīstamu dziesmu kaverversijas (“Coldplay”, Seal, “Jauns Mēness” u.c.) “Latvian Voices” veidotās aranžijās. Jau tradicionāli “Latvian Voices” albumā ir iekļautas arī latviešu tautasdziesmas, kas skan džeza un popmūzikas toņos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti