Esiet sirsnīgi! Labdarības maratonā «Dod pieci!» Olga Rajecka aicina būt devīgiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Labdarības maratona “Dod pieci!” pēdējās dienas viens no muzikālajiem viesiem bija dziedātāja Olga Rajecka, kas veltīja tiešraides skatītājiem un ziedotājiem dziesmu “Mežā”. Dziedātāja ir ļoti priecīga viesoties "Dod pieci!" stikla studijā Doma laukumā, cerot, ka arī viņa spēs kādam palīdzēt.

"Dod pieci 2021"

Sabiedrisko mediju labdarības maratons "Dod pieci!" šogad izcels vides pieejamības problemātiku cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, aicinot sabiedrību ieraudzīt to cilvēku ikdienu, kas saskārušies ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem.

Dziedātāja Olga Rajecka atzīst, ka šogad ar nepacietību gaida Ziemassvētkus, lai pēc ilgāka laika kopā ar visu ģimeni svinētu šos svētkus, jo iepriekšējā gadā šādas iespējas nebija. Tāpat arī dziedātāja uzsvēra, cik svarīgi ir ne tikai svētku laikā, bet arī visu cauru gadu ziedot un palīdzēt līdzcilvēkiem. 

"Jābūt labam cilvēkam katru dienu! Un jābūt dāsnam tam, kurš ir vesels, kurš ir stiprs, jo viņš var visu nopelnīt," saka Olga Rajecka. 

Olga Rajecka ir vairākkārt uzstājusies cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, un dziedātāja norāda, ka viņai ir liels gandarījums, ka šie cilvēki vēlas dzirdēt viņas dziedātās dziesmas un ka viņa spēj gan iepriecināt, gan uzmundrināt:

"Man ir palaimējies ar to, ka man ir rokas, kājas un acis, un ausis. Bet tajā pašā laikā es nekad nezinu, kas var notikt rīt vai parīt, bet es vienmēr esmu pozitīvi noskaņota. Un, ja mani kāds sauc palīgā, piemēram, Neredzīgo biedrība, es vienmēr aizbraukšu un padziedāšu, jo šie cilvēki ir vienmēr ar ļoti, ļoti apdāvinātu dzirdi."

Šī gada labdarības maratons "Dod pieci!" izceļ vides pieejamības problemātiku cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Maratona laikā saziedotie līdzekļi caur projekta partneriem – labdarības organizāciju Ziedot.lv un invalīdu un viņu draugu apvienību "Apeirons" tiks novirzīti līdzcilvēku atbalstam – pandusu un pacēlāju ierīkošanai, cilvēku dzīvesvietas labiekārtošanai, tehnisko palīglīdzekļu iegādei un citām vajadzībām, kas saistītas ar vides pieejamības uzlabošanu ārpus publiskās infrastruktūras.

Ikviens aicināts ziedot "Dod pieci!" apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā. Ziedojumus sākot no 5 eiro var veikt mājaslapā.

No 17. līdz 23. decembrim būs iespējams veikt ziedojumus arī labdarības maratona stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā. Ziedojot klātienē, maratona organizētāji lūdz ievērot drošības ierobežojumus un 2 metru distanci. Labdarības maratona "Dod pieci!" mērķim ziedot var arī Ziedot.lv mājaslapā

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti