Kultūras ziņas

"Grosvaldi" – stāsts par ģimeni un laikmetu

Kultūras ziņas

Fotogrāmatu izstāde ISSP galerijā

"Knīpām un knauķiem" – 50

Ešenvalds, Sējāns un Šipkēvics radījuši dziesmas «Knīpām un knauķiem» piecdesmitajā jubilejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Apaļu pusgadsimta jubileju šodien svin bērnu vokālā studija "Knīpas un knauķi" dāvājot sev un klausītājiem jaunu mūzikas albumu "Emociju pētnieki". Piecu gadu desmitu laikā piedzīvotas visdažādākās emocijas – sākot no kautrīguma pārvarēšanas un uztraukuma pirms uzstāšanās, līdz priekam un laimei par kopābūšanu un paveikto. Pēdējais gads sagādājis visvairāk pārbaudījumu.

Studijas "Knīpas un knauķi" vadītāja Edīte Putniņa stāsta: ""Knīpām un knauķiem"  piecdesmit gadu vēsturē šis ir bijis grūtākais gads, neiedomājams, taču lielākais prieks no aizvadītā gada ir tas, ka mēs spējām saglabāt to vajadzību vienam pēc otra, un mēs nodarbībās un "Zoom" nodarbībās tikāmies, mēs varējām uzmundrināt viens otru. Mums bija materiāls, ko mācīties, jaunas dziesmas."

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Jaunajā albumā "Emociju pētnieki" skan 12 dziesmas ar Ingas Cipes vārdiem par dažādām emocijām, kuras sarakstījuši divpadsmit dažādi komponisti, piemēram – Andris Sējāns rakstījis par prieku, Jānis Šipkēvics par kautrīgumu, Ēriks Ešenvalds par pateicību un arīdzan visas trīs studijas "Knīpas un knauķi" vadītājas – Sanita Sējāne par mīļumu, Edīte Putniņa par uztraukumu un Jonita Štoma par mieru.

Vokālās studijas vadītāja Jonita Štoma atklāj, ka, lai gan klātiene ir neatsverama, bet dziesmas var mācīties arī attālināti un 95 procenti bērnu ir turpinājuši apmeklēt nodarbības arī tiešsaistē.

Kamēr jubilejas koncerts Ķīpsalā vēl ir kā tāls rudens sapnis, 1. jūnijā jaunais "Knīpu un knauķu" dziesmu albums piedzīvo digitālo pirmizrādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti