Ērmaņu muižā izskanēs Bēthovena sonātes čellam un klavierēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Alūksnes novada Ērmaņu muižā 15.jūlijā skanēs visas komponista Ludviga van Bēthovena sonātes. Pianiste Agnese Egliņa duetā ar vienu no nozīmīgākajiem Austrālijas čellistiem Jāni Lauru izspēlēs arī tādas sonātes, kuras komponists veltījis savam patronam – Vidzemes ģenerālgubernatora dēlam. Organizatori aicina satikties, baudot ne tikai labu mūziku, bet arī sarunas pie tējas tases.

Uģis Prauliņš par koncertu Ērmaņu muižā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Tā nebūs koncertzāle ar visām ērtībām, tā būs Bēthovena laika maza lauku muižiņa, kurā nebūs izcils, izlīdzināts mūzikas instruments, bet gan pietuvinātāks instruments 19.gadsimtam. Es domāju, ka šis būs viens brīnišķīgs (Agneses Egliņas un Jāņa Laura) duets. Vēlos, lai mums auditorijā savācas cilvēki, kas tiešām mīl mūziku vai tādi, kuri vēlas to mīlēt. Šādi koncerti tiem ir ļoti vajadzīgi," stāsta Ērmaņu muižas saimnieks Uģis Prauliņš.

"Bēthovens – tā ir tāda satikšanās, zināmā mērā, ar dievišķo, augstāko, ko civilizācija ir radījusi. Tā ir tāda mašīna, tāda augstceltne… Ir grūti iedomāties kaut ko labāku. Tāpēc es aicinu visus, kuriem ir drosme izturēt piecas čella sonātes!” uzsver Prauliņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti