Ērģeļmūzikas festivālu Liepājā atklās Mari Fukumoto no Japānas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

XIV Starptautisko Liepājas ērģeļmūzikas festivālu 18.septembrī pulksten 19 atklās koncerta, kurā spēlēs ērģeļniece Mari Fukumoto no Japānas. Festivāls turpināsies ar vēl sešiem koncertiem Liepājā un Kuldīgā.

Mari Fukumoto dzimusi 1987.gadā Tokijā, 2009.gadā ar izcilību absolvējusi Tokijas Mākslas universitāti un vēlāk, arī ar izcilību, ieguvusi maģistra grādu senās mūzikas studijās Hamburgā, Vācijā. Savas īsās karjeras laikā mūziķe jau paspējusi gūt daudzas uzvaras un godalgas prestižos ērģelnieku konkursos, kā arī uzstājusies dažādos koncertos un festivālos gan Eiropā, gan Japānā.

Liepājas koncertam Mari Fukumoto izvēlējusies Sv.Trīsvienības katedrāles ērģelēm tik ļoti piemēroto vācu baroka un romantisma laika mūziku – Johannesa Brāmsa, Maksa Rēgera, Johana Sebastiana Baha, Fēliksa Mendelszona un Augusta Gotfrīda Ritera darbus. 

Tālāk festivāls turpināsies ar koncertu svētdien, 20.septembrī, kurā izskanēs Šarla Guno Svētās Cecīlījas Svinīgā mesa. Koncertā piedalīsies Vids Pinkēvičs (ērģeles), Viļņas Universitātes jauktais koris „Pro musica” (diriģente Rasa Gelgotiene), Gunta Gelgote (soprāns), Viesturs Jansons (tenors) un Nerijs Masevičs (bass).

Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls ik gadu priecē liepājniekus un pilsētas viesus ar brīnišķīgu mūziku Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē jau kopš 2002.gada, kad festivāl tika rīkots ar mērķi pievērst uzmanību pilsētas lepnumam, Sv.Trīsvienības katedrāles vēsturiskajām baroka ērģelēm. Gadu laikā Ērģeļmūzikas festivāls ir attīstījies un mainījies – jau trešo gadu to rīko organizācija „Via Cultura” un tā norises vieta vairs nav tikai Liepājā, bet arī citās Kurzemes pilsētās un novados.

Šā gada Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls, pēc kārtas jau četrpadsmitais, notiks no 18. līdz 25.septembrim ar septiņiem koncertiem Liepājā un Kuldīgā.

Festivāla ieskaņā jau no septembra sākuma apskatāmas divas izstādes – fotoizstāde „Fotomirkļi” kafejnīcā „Darbnīca” un bērnu zīmējumu izstāde bibliotēkā „Vecliepājas rūķis”. Abas izstādes būs apskatāmas līdz pat 30.septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti