Kultūras ziņas

Imanta Kalniņa dziesmas Liepājas teātrī

Kultūras ziņas

Jāņa Lūsēna Ozolu skola

Grupai "Eolika" – 40

«Eolikai» – 40; grupa dosies jubilejas koncerttūrē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jau nākamnedēļ viena no Latvijā ilgspēlējošākām grupām “Eolika” ieskandinās savu 40 gadu jubilejai veltīto koncerttūri. Populāro kvartetu, ko reizēm mēdz salīdzināt ar leģendāro zviedru grupu “ABBA”, dibināja 1980. gadā, un savas pastāvēšanas vēsturē “Eolika” sniegusi vairāk nekā 4000 koncertu kā ārzemēs, tā arī Latvijā.

Ar vienu no sava repertuāra populārākajiem hitiem – Aleksandra Kublinska dziesmu “Zemeņu lauks” grupa “Eolika” pār Vecrīgas jumtiem ieskandina 40 gadu jubilejai veltīto koncerttūri. Leģendārais kvartets tika dibināts 1980. gadā un drīz vien kļuva par vienu no populārākajām Latvijas grupām, kas aktīvi koncertēja arī bijušajā Padomju Savienībā.

Lai arī koncerttūrē izskanēs arī dažas jaunas dziesmas, lielākā programmas daļa atvēlēta grupas populārākajiem hitiem.

Dziedātāja Olga Rajecka atzīst: “Mēs jau varam jebkurā nakts laikā piecelties un nodziedāt šo repertuāru! Tas ir tā iedzīts, un viņš ir tik stiprs! Baigais darbs tika ieguldīts, un ir prieks, ka varam un ka esam četri! Tik maz grupu, kas ir palikušas kopā vispār.”

Savukārt dziedātāja Ilona Stepanova atzīmē: “Nav Latvijā neviena grupa, nerunājot par puišiem, bet kur divas “džudītes” dzied tik cienījamā vecumā! Nezinu, vai drīkst teikt, jo saka jau, ka talantu nenodzersi, lai gan talantu var nodzert! Bet ja ir bagāža un liela pieredze, tad laiku pa laikam attaisi koferīti un izņem to, kas tev tur gadiem gulējis!”

Grupas “Eolika” jubilejas koncerttūre, kas iesāksies 7. augustā Saulkrastos, dažādās Latvijas pilsētās iecerēta līdz novembrim. Bet centrālais notikums gaidāms augusta beigās, kad uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps arī senāk grupā spēlējošie mūziķi, tai skaitā komponists un grupas dibinātājs Boriss Rezņiks, kurš par gaidāmo uzstāšanos saka: “Sajūta ir smaga, tāpēc ka jāgatavojas. Es jau aizmirsu, ko nozīmē koncerti. Viņi šad tad uzdzied, bet es reti piedalos. Jāgatavojas!”

Visi četri solisti atzīst, ka savus labākos gadus pavadījuši uz skatuves, dziedot kopā, un šo sajūtu, neskatoties ne uz ko, vēlas arī turpināt!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti