Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ringoldu Balodi

Rīta Panorāma

Intervija ar VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli

Elzas Rozentāles "Putna lidojums" – koncerts ar stilu

Elzas Rozentāles «Putna lidojums» – koncerts ar stilu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Elzas Rozentāles balss ir daudzveidīga - viņa vienā skaņu rakstā iepludina mūsu senču visslēptāko dzīļu intonācijas, pievienojot džeza vieglumu. Viņas radošā daudzveidība iedvesmojusi arī mūziķus - kontrabasistu Tomu Poišu, sitaminstrumentālistu Kasparu Kurdeko un ģitāristu Kasparu Vizuli, un tapusi koncertprogramma „Putna lidojums”, kas izskanēs 14.un 15.novembrī K.K. fon Stricka villā.

Dziedātājas Elzas Rozentāles saite ar folkloru mūzikā ir cieša, jo mamma tautas gudrības ielikusi šūpulī. Elza tagad tās ceļ laukā un savai unikālajai balsij ļauj saplūst kopā ar džeza intonācijām.

„Tā ir mana atšķirība no citiem dziedātājiem – spēja dziedāt latviskajā manierē. Zināšanas par visām gadskārtām, godiem, tradīcijām, tas arī ir liels pluss,” uzsver dziedātāja.

Programma „Putna lidojums” ir visu mūziķu kopdarbs, un tautasdziesma caur jaunajiem aranžējumiem kļūst klausītājiem daudz uztveramāka.

„Lai ko Elza dziedātu, viņa notic tam, ko viņa dara, un tas ir dabas talants – spēja iejusties dziesmā, skaņdarbā, vārdos, melodijā un pasniegt to tālāk. Visi to nespēj,” uzskata kontrabasists Toms Poišs.

Sitaminstrumentālists Kaspars Kurdeko stāsta, ka grupa mēģinot ieplūst noskaņojumā un cenšas atrast tās dziesmas raksturu un noķert esenci tajā.

Koncertam „Putna lidojums” būs divas daļas – pirmajā skanēs oriģinālkompozīcijas ar tautasdziesmu vārdiem, otrajā būs dziesmas dažādās tautas pasaules valodās.

„Beigās ir tā jautājuma zīme - kur mēs atgriežamies atpakaļ, kur ir laimīgā zeme? Pasaules mūzika piešķir to lielo apgriezienu,” uzsver ģitārists Kaspars Vizulis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti