Elizabete Balčus izdod albumu «Conarium»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Iznāk Elizabetes Balčus jaunais studijas albums “Conarium”. Albuma prezentācijas pasākums notiks 26.oktobrī pulksten 19 kultūras telpā “3 māsas” (Zirgu ielā 1, Vecrīgā).

Albuma prezentācijā skanēs albuma dziesmas citādos aranžējumos, un mūziķei pievienosies koris “Mūza”, Sergejs Jaramišjans (elektriskā ģitāra), Andrejs Vasiļjevs (elektriskā ģitāra), Māris Rupainis (bass), Vita Rozēna(flauta),  Matīss Akuraters (tabla), bet vizualizācijas veidos Sabīne Moore, jeb VJ Oore.

Pēc koncerta, neformālā gaisotnē Elizabete Balčus būs atvērta sarunām, stāstiem un jautājumiem par albuma tapšanu, iedvesmām, ieraksta procesu un visu, kas svarīgs un interesants.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Albums ir intuitīvi meklējumi, pievēršanās paralēlajām pasaulēm, par kurām mums īsti nekas nav skaidrs, tomēr iekšējās sajūtas un sapņi kaut ko saka priekšā, bieži vien prātam līdz galam neaptveramu," stāsta Elizabete Balčus. "Caur mūziku esmu mēģinājusi atrast formu tam neizskaidrojamajam, pēkšņiem iracionāliem pavērsieniem,- no paradīzes dārza uz mēness tumšo pusi un tad pēkšņi uz vakardienas realitāti, kuras krustpunktos uzrodas dzīvs taurenis, kurš pēc tam naktī pārvēršas par caurspīdīgu spoku ar kraukļa knābi, kuru es sašķaidu pret zemi sīkos stikla gabaliņos un gabaliņi pārvēršas par miljons insektiem, kuri rāpo pa manu ķermeni. Pēkšņi mani ved mašīnā caur krāsainiem kaleidoskopu zikurātiem uz nojaušamu mērķi - kapi, bet te mašīna pārkaulojas piemineklī un es palieku mūžīgā krāsu plūsmā, kurā it viss ir viens un jebkurš var būt jebkas."

"Dziesmas visvairāk ir iedvesmojuši pašas sapņi, kurus nostādot pretī šai realitātei un paķerot līdzi arī citas iedvesmas, piemēram, antīkās Babilonijas mītus un kultūru, stāstus no Vecās derības, sirreālisma un avangarda vizuālo mākslu. Stilistiski es varētu šo albumu raksturot kā maigu neopsihedēliju vai avangardisku drīmpopu,” norāda mūziķe.

Albums ierakstīts un miksēts gada laikā studijā “Studio 55” kopā ar skaņu režisoru Silvestru Zemgalu, bet māsterings uzticēts Benam Lustigam Austrālijā. Albumu izdod Apvienotās Karalistes neatkarīgās mūzikas izdevējniecība “Liminal Noise”, producē Elizabete Balčus pati.

Albums ir pieejams vietnē “Bandcamp”, veikalos “Randoms”, “Upe”, “LP” un “RIIJA”. No novembra - arī Spotify, iTunes un citviet.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti