Kultūras ziņas

Jauns "Pelnrušķītes" iestudējums Leļļu teātrī

Kultūras ziņas

Korejiešu mūzikas ritmi Lielajā ģildē

Elīna Garanča uzstāsies Bavārijas Valsts operā

Elīna Garanča uzstāsies Bavārijas Valsts operā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jau šīs nedēļas nogalē Minhenē, Bavārijas Valsts operā, gaidāma pirmizrāde, kurā titullomā uzmirdzēs mūsu lepnums, latviešu mecosoprāns Elīna Garanča.

Jau šajā svētdienā iespaidīgajā Bavārijas Valsts operā gaidāma samērā reti iestudētās Gaetāno Doniceti operas “Favorīte” pirmizrāde, kurā galveno varoni – Leonoru – atveidos Elīna Garanča. Opera ir stāsts par baznīcas un valsts cīņu par varu, kas rezultātā sagrauj galveno varoņu mīlestību. Šajā greznajā teātrī opera “Favorīte” iepriekšējo reizi uzvesta vairāk nekā pirms 100 gadiem, lai arī atsevišķas ārijas ir brīnišķīgi meistardarbi.

Šis iestudējums ir jo vairāk īpašs tādēļ, ka tajā pie diriģenta pults stājas Latvijā labi zināms diriģents, kādreizējais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents, Elīnas Garančas vīrs Karels Marks Šišons.

"Šī opera atbilst manam temperamentam. Protams, tā ir vieglāka – tas nav Pučini vai Verdi. Tas ir belkanto. Es teiktu – tā ir tieši pa vidu – tā kā man ir daudz temperamenta, tad šeit man tas nedaudz jāpakontrolē," norāda diriģents Karels Marks Šišons. "Elīna palīdz man ar padomiem, un es palīdzu viņai. Mēs esam komanda. Un mēs viens otru ļoti labi pazīstam. Viņa ir neticami profesionāla. Var justies ļoti droši kopā ar viņu, var labi saprast, ko viņa vēlas darīt. Domāju, katrs diriģents pateiks, ka viņa tiešām ir diriģenta sapnis. Jūs būsiet pārsteigta - mēs daudz mazāk strīdamies par mūziku, bet daudz vairāk par bērnu izglītošanu un citiem jautājumiem, kā jau tas bieži notiek ģimenēs," saka Šišons.

Doniceti operas “Favorīte” uzvedumu varēs noskatīties arī Bavārijas Valsts operas mājaslapā 6. novembra vakarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti