Rīta Panorāma

Intervija ar Inesi Galanti

Rīta Panorāma

Intervija ar Inetu Radeviču

Orķestris Vācijas Stīgu filharmonija un pianiste Elīna Bērtiņa Dzintaru koncertzālē

Elīna Bērtiņa kopā ar Vācijas jaunajiem stīdziniekiem muzicē Dzintaros

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

8. augustā plkst. 19.00 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē uzstāsies labākais Vācijas jauno mūziķu stīgu orķestris Vācijas stīgu filharmonija, soliste būs šarmantā latviešu pianiste Elīna Bērtiņa.


Dēvējot sevi par kultūras un mākslas vēstniekiem, stīgu orķestris "Vācijas stīgu filharmonija" /Deutsche Streicher Philharmonie/, diriģents Volfgangs Hentrihs /Wolfgang Hentrich/ ik gadu dodas koncerttūrēs pa Vāciju un citām valstīm. Orķestra mākslinieciskais vadītājs un izcilais pedagogs Volfgangs Hentrihs vienmēr uzskatījis, ka svarīga ir ne tikai veiksmīga profesionālā izaugsme, bet arī svešzemju kultūru un mākslas interešu un sapratnes veicināšana. Ar šādu mērķi orķestris vēlas sniegt koncertus un sadarboties ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas solistiem 2017. gada Baltijas valstu tūres ietvaros.

Savukārt Elīna Bērtiņa regulāri sniedz koncertus gan kā solo māksliniece, gan tandēmā ar izciliem mūziķiem. Viņa savulaik Ženēvas Mūzikas augstskolā ir ieguvusi mūzikas maģistra grādu.

Latvijā koncertēt neizdodas bieži, tāpēc tas vienmēr ir kā svētki, saka Elīna Bērtiņa, norādot arī ka orķestris, ar kuru koncertēs ir īpašs – jaunie mūziķi no Vācijas mūzikas skolām tajā ir līdz 19 gadu vecumam. Kolektīvs daudz ceļo un ir ieinteresēts tās valsts mūzikā, kura viesojas, kā arī sadarboties ar attiecīgās valsts solistiem – šoreiz Elīnu.

Elīna Bērtiņa muzikālo izglītošanos sāka Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, kur mācījās pie Ligitas Muižarājas un Ilzes Graubiņas. Pianiste absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūru (prof. Sergejs Osokins). 2005. gada JVLMA un Swedbank Gada balvas laureāte.

Pateicoties Šveices valdības stipendijai Elīna turpināja studijas Ženēvas Mūzikas augstskolā iegūstot mūzikas maģistra grādu izcilā franču pianista, profesora Paskala Devojona (Pascal Devoyon) vadībā. Savas prasmes un zināšanas pianiste ir papildinājusi izcilu mākslinieku meistarklasēs (Mihails Voskresenskis, Daniels Pollaks, Ivans Klanskis, Irena Russo, Dominiks Merlē u.c), kā arī piedaloties starptautiskos konkursos Latvijā un ārzemēs. Elīna Bērtiņa regulāri sniedz koncertus gan kā solo māksliniece, gan tandēmā ar izciliem mūziķiem. Sadarbojoties ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kamerorķestri Sinfonietta Rīga, Liepājas Simfonisko orķestri, Olštinas filharmonijas orķestri

Programmā: Pēteris Vasks – Viatore, Volfgangs Amadejs Mocarts – Klavierkoncerts No.14 Mibemol mažorā, Makss Bruhs - Serenāde par Zviedru tautas melodijām, Gražina Baceviča- Koncerts stīgu orķestrim.

Mocarta 14.klavierkoncerts Mibemol mažorā ir dzīvespriecīgs, enerģisks, skaists, virtuozs skaņdarbs, raksturā piemērots vasaras sezonai, saka Elīna.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti