Elektroniskās mūzikas pārstāvji sveiks Raimondu Paulu ar «Paula bītu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

20. janvārī plkst. 19 Kaņepes kutūtras centrā notiks koncerts "Paula bīts" - Latvijas elektroniskās mūzikas pārstāvju veltījums maestro Raimnda Paula 80. jubilejai. Pasākumu rīko Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM), tādā veidā atjaunojot tradīciju katra mēneša trešajā trešdienā rīkot dažādus tematiskus pasākumus par aktuālām tēmām Latvijas literatūrā un mūzikā.Tā kā RMM ēka šobrīd ir slēgta uz rekonstrukciju, pasākumi notiks Kaņepes kultūras centrā Skolas ielā 15.

RMM aicināja četrus jaunās paaudzes Latvijas elektroniskās mūzikas producentus izveidot nelielu programmu ar jaunradītiem skaņdarbiem, kuros dažādos veidos tiktu izmantoti motīvi no Raimonda Paula daiļrades. Tādējādi tiek aktualizēts jautājums par šīs mūzikas lomu jaunu strāvojumu pilnajās subkultūrās. Ieeja pasākumā par ziedojumiem.

Aicināto producentu vidū ir uz Latvijas elektroniskās mūzikas skatuves stabilu vietu iekarojušie Kodek, TV Maskava, Toms Auniņš un Mr. Myster, kuri pirms uzstāšanās nelielā sarunā dalīsies pārdomās par koncerta uzstādījumu.

Vārds Kodek lielākajai daļai elektroniskās mūzikas piekritēju Latvijā komentārus neprasa. Savas radošās darbības laikā mākslinieks pievērsies dažādiem, brīžiem radikāliem un inovatīviem elektroniskās mūzikas stiliem, sākot no breikkora un 8 bitu mūzikas, līdz techno, electro un juke. Kodek radītās kompozīcijas vienmēr ir strukturāli pārdomātas un prasmīgi noslīpētas.

TV Maskava pēdējā laika darba lauks ir dažādas techno un acid konstrukcijas un dekonstrukcijas. Atkailinātas, brīžiem ļoti neordināras un minimālas ritma pulsācijas, kas tiek attīstītas un atrisinātas ar dramaturga cienīgu pieeju.

Toms Auniņš sevi pierādījis ne tikai kā nesaudzīgs trokšņu mūzikas mākslinieks, kas metis izaicinājumu ne viena vien klausītāja ausij, bet arī kā niansēts komponists, kas radījis lielisku oriģinālmūziku teātra izrādēm.

Mr. Myster muzikālo karjeru sācis kā ģitārists un iemēģinājis roku dažādos mūzikas žanros – sācis ar rokmūziku, turpinājis ar džezu un visbeidzot nonācis līdz elektronikai. Kompozīcijās vēl joprojām dzirdami dzīvie instrumenti un skaņas, kuras mūziķis pats ieraksta, samplē un apstrādā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti