Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ivaru Ījabu

Rīta Panorāma

Intervija ar LU rektoru Indriķi Muižnieku

Intervija ar Lindu Olti

Konkursa radošā direktore: «Eirovīzijas gada koris» būs šovs vislabākajā nozīmē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tikai dažas dienas atlikušas līdz pilnīgi jaunam konkursam, ko var raksturot kā kordziedāšanas un Eirovīzijas hibrīdu. Televīzijas konkurss “Eirovīzijas gada koris” šo sestdien, 22.jūlijā, notiks pirmo reizi, un pasākumu no „Arēnas Rīga” translēs 10 televīzijas kanālos Eiropā.

Šonedēļ Latvijā risinās trešā Eiropas koru olimpiāde un "Nāciju Grand Prix Rīga", kas pulcē aptuveni 10 tūkstošus dziedātāju no visas pasaules. Eirovīzijas koru konkurss, kuru organizē LTV, ir daļa no šīm dziesmotajām aktivitātēm.

„Vienā elpā” jeb elpas motīvs ir tā ideja, kas raksturo Eirovīzijas gada kora konkursu, raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja konkursa radošā direktore Linda Olte. Mēs esam tik dažādi, no dažādām valstīm, profesijām, bet, ar kori kāpjot uz skatuves, visi apvienojamies vienā elpā. Tas ir konkurss starp deviņiem koriem, bet tajā pašā laikā tā ir arī vienotība, stāstīja Olte.

Katram korim būs sešu minūšu programma, kurā izpilda sevis izvēlēta stila mūziku un dziesmas. Olte norādīja, ka daudziem nepatīk to saukt par šovu, bet tas noteikti tāds būs - vislabākajā nozīmē. 

Otrdien,  18.jūlijā, Arēnā Rīga viens pēc otra ieradās Eirovīzijas koru dalībnieki. Kā pirmās arēnas skatuvi un atmosfēru izbaudīja Slovēnijas dāmu kora dalībnieces. "Šeit izskatās ļoti labi, iespaidīgi! Ceru, ka šovs būs lielisks. Mums tā būs pavisam jauna pieredze – uzstāties tik daudz skatītāju priekšā, vēl zinot, ka pie TV ekrāniem skatīsies miljoniem cilvēku. Gaidām ar nepacietību," stāstīja slovēņu kora “Carmen Manet” direktore Barbara Kušara.

Latviju šajā lielajā notikumā pārstāvēs Jelgavas meiteņu koris “Spīgo”, bet kordziedāšanas prasmi konkursā demonstrēs labākie amatieru kori no vēl astoņām Eiropas valstīm: Austrijas, Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Vācijas, Ungārijas, Slovēnijas un Velsas (Lielbritānija). Dalībniekus izraudzījās katras valsts sabiedriskā televīzija, bet Velsā un Latvijā notika nacionālie atlases konkursi.

Konkurss īpašs ne tikai ar tā dalībniekiem, bet arī vadītājiem un žūriju. Konkursu vadīs "Grammy" balvas laureāts komponists Ēriks Vitekers un LTV kultūras raidījumu vadītāja Eva Johansone.

Tikmēr dalībnieku sniegumu vērtēs augsta līmeņa žūrija: britu komponists Džons Raters, Latvijas mecosoprāns Elīna Garanča un šveiciešu diriģents Nikolass Finks. Uzvarētājs saņems "Eirovīzijas gada koris 2017" titulu un Rīgas Domes naudas balvu.

Tie, kuri konkursu nevēros klātienā, to varēs darīt jau no plkst.21 pie televīzijas ekrāniem LTV1 ēterā tiešraidē no "Arēna Rīga", informē LTV komunikācijas speciālists Edgars Lākutis.

Vēl vari paspēt atbildēt arī uz jautājumiem, lai pārbaudītu, vai esi gatavs Eirovīzijas gada korim.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti