Panorāma

Intervija ar Lielbritānijas jauno vēstnieku Latvijā

Panorāma

Elektrības tarifi lauku saimniecībās

Koris "Spīgo" gatavojas Eirovīzijas finālam

«Eirovīzijas gada kora» Latvijas cerība – Jelgavas meiteņu koris «Spīgo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jaunajā konkursā “Eirovīzijas gada koris” Latviju konkursā pārstāvēs meiteņu koris no Jelgavas “Spīgo”, kas pavasarī uzvarēja nacionālajā atlasē.

Savā priekšnesumā uz lielās skatuves Jelgavas meitenes demonstrēs ne tikai savas vokālās prasmes, bet arī uzkurinās Eiropu ar deju elementiem. Tērpi un dziesma no atlases kārtas neatšķirsies. Koris startēs ar tām pašām dziesmām “Grezna saule debesīs” un “Es čigāna meita biju”. Tik nedaudz noslīpēs un pielabos.

“Mūzika ir universāla, un tas ir gara brīnums, ka mēs varam šādā veidā izpausties un vienot tautas un nācijas,” norāda kora “Spīgo” diriģente Līga Celma-Kursiete.

Rīt uz “Arēnas Rīga” skatuves kāps deviņu Eiropas valstu kori. Katram ir atvēlētas sešas minūtes, kuru laikā ir jāspēj pārliecināt žūriju un Eiropas skatītāju. Noslēgumā visi kori izpildīs kopēji dziesmas, kuru autori ir Ēriks Ešenvalds un Ēriks Vitekers. “Dziesmas ir tik tiešām skaistas. Mums vienām pašām dziedot sirdi rauj ārā un kur jau, kad visi kopā dziedās. Domāju, ka tas būs ļoti neaizmirstams brīdis,” pauž Celma-Kursiete.

Vēl pirms lielā pasākuma Jelgavā ieradās arī koris no Velsas, lai tuvāk iepazītos ar mūsu meitenēm, noslīpētu kopdziesmu mēģinājumos un iemācītos latviešu valodu.

''Eirovīzijas gada kora'' koncertu varēs vērot jau sestdien klātienē “Arēna Rīgā”. Bet tiešraide Latvijas Televīzijā un kopumā 12 Eiropas valstīs sāksies plkst. 21.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti