Eiroradio nedēļu noslēdz koncerta «Rīta rasa noskaloja» tiešraide

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Eiroradio nedēļas noslēgumā 2.novembrī pulksten 17 Latvijas Radio 1.studijā un tiešraidē Latvijas Radio 3 „Klasika” skanēs tautas mūzikā iedvesmots koncerts „Rīta rasa noskaloja”, kurā muzicēs koklētāja Laima Jansone ar domubiedriem - mūziķiem Ilgu Reiznieci, Raimondu Tigulu, Andri Grunti un Arti Orubu.

Latviešu nacionālais instruments kokle un tās daudzveidīgais skanējums izvēlēts kā simbolisks noslēgums īpašajai Eiroradio nedēļai, kurā Latvijas mūziķu sniegumu varēja novērtēt arī radio klausītāji daudzviet citur Eiropā.

„Šajā koncertā Laima Jansone parādīsies no dažādām pusēm - gan kā etnomūziķe, spēlējot īstas folkloras melodijas no Alsungas puses (..), tad sekos, kā Laima saka, „sidrabainā kokle” jeb atskaņas no viņas albuma „Sidrabs” kopā ar Olafu Okonovu, un būs arī tas, kas Laimai šobrīd ir aktuāli - viņas saspēle ar Arti Orubu un Andri Grunti projektā „Zarbugans”, kas jau ir pavisam jaunas kokles iespējas," stāsta koncerta vadītāja, radio „Klasika” žurnāliste Gita Lancere.

"Vēl koncertā dzirdēsim arī dziedātāju Ilgu Reiznieci, par kuru Laima saka, ka viņa tiešām ir savulaik ietekmējusies no „Iļģiem” un vienmēr apbrīnojusi Ilgu. Otrs koncerta īpašais viesis būs komponists un mūziķis Raimonds Tiguls, kurš spēlēs savu hengu. Laima saspēlēsies ar viņu gan duetā, gan pēc tam visi apvienosies Raimonda ļoti populārajā dziesmā „Četri vēji”," atklāj Lancere.

Iepriekš jau vēstīts, ka Latvijas radio 3 "Klasika" šonedēļ piedāvā īpašu koncertu sēriju jeb Eiroradio nedēļu, kuras laikā vairāk nekā 70 Eiroradio dalībvalstu klausītājiem ir iespēja iepazīties ar Latvijas mūzikas dzīvi. Nedēļas laikā "Klasikas" tiešraidē skanēja astoņi koncerti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti