Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Didzi Putniņu

Koncerts "Ziemassvētku gaisma" Jāņa baznīcā

«Eiropas Ziemassvētkos» skanēs koncerts «Ziemassvētku gaisma»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ziemassvētku noskaņās festivālā "Eiropas Ziemassvētki" Rīgas Svētā Jāņa baznīcā koncertā "Ziemassvētku gaisma" otrdien, 22.decembrī, muzicēs ērģelniece Kristīne Adamaite, Rīgas saksofonu kvartets un soprāns Jolanta Strikaite-Lapiņa.

Koncertā skanēs ne tikai Eiropas klasiķu skaņdarbi, bet arī tiks pirmatskaņoti latviešu komponistu jaundarbi. Piemēram, Maijas Einfeldes jaundarbs "Cantabile", kā arī citi, kurus īpaši šai koncertprogrammai rakstījuši divi izsmalcināti liriķi - Imants Zemzaris un Georgs Pelēcis.

Filipa Nikolaja korālis "Cik spoži atspīd Auseklis" ir izvēlēts kā šī koncerta vadmotīvs. Ērģelniece Kristīne Adamaite mūziku sauc par labāko dāvanu Ziemassvētkos: "Mēs gribam viens otram sagādāt prieku. Prieka meklējumi ir tas mērķis un ceļš, un, iespējams, ka mūzikai ir tā iespēja, nepiedāvājot neko tādu rokā turamu, neko materiālu, neko, kas apklāsies ar putekļiem, to prieku meklēt citos avotos. Kas zina, varbūt šie avoti ir tuvāki pirmavotam."

Soprāns Jolanta Strikaite-Lapiņa koncertu raksturo kā iespēju pietuvoties Ziemassvētku brīnumainajam notikumam: "Es domāju - tā noteikti ir satikšanās ar to dievišķo, kaut kādu īpašo dzirksti. Tie ir Kristus piedzimšanas svētki, varbūt tā varētu būt kā silts pieskāriens, tāds dievišķs silts pieskāriens."

Koncertu "Ziemassvētku gaisma" klausītāji varēs baudīt otrdien, 22.decembrī, Rīgas Svētā Jāņa baznīcā.

Festivāls "Eiropas Ziemassvētki" ik gadu Adventa, Ziemassvētku un Jaungada  laikā Latvijas koncertzālēs un dievnamos sniedz iespēju baudīt pagājušo gadsimtu un arī mūsdienu komponistu skaņdarbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti