Eiropas Savienības dzimšanas dienai veltītā koncertā skanēs Eiropas kino melodijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

9.maijā visā Eiropas Savienībā, arī Latvijā, tiks atzīmēta Eiropas diena, un Latvijas Nacionālajā teātrī notiks Eiropas Savienības valstu kino veltīts koncerts, kurā muzicēs “Sinfonietta Rīga” Normunda Šnē vadībā, grupa Kristapa Krievkalna vadībā, un kino melodijas izpildīs arī Ralfs Eilands, Dita Lūriņa, Veronika Plotņikova, Lelde Dreimane, Evija Martinsone, Zane Dombrovska, Mārtiņš Ruskis, Elza Rozentāle un citi, informēja LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīza Priedīte.

Romantiskais franču kino, skaudrais un dzīvais zviedru režisoru darbs, poļu patiesais redzējums, jautrās spāņu komēdijas un sirsnīgie itāļu seriāli – tā ir tikai daļa no Eiropas Savienības valstu kino piedāvājuma. Ārvalstu kino neizbēgami stāsta ne vien filmas stāstu, bet arī to, kāda ir valsts, kurā tā tapusi, un kādi ir tās cilvēki.

Koncertā izskanēs melodijas no tādiem kinoklasikas darbiem kā “Šerbūras lietussargi”, “Grieķis Zorba”, “Amēlija”, “Melnais kaķis, baltais kaķis”, “Dejotāja tumsā” un daudziem citiem. Mākslinieki izpildīs arī muzikālas kompozīcijas no latviešu kinoklasikas – “Ilgais ceļš kāpās” un “Pie bagātās kundzes” – un arī vairākām iemīļotām animācijas filmām.

Divu gadsimtu iemīļotāko, atzītāko un novērtētāko filmu un animācijas stāstu melodijas simfoniskā orķestra un vadošo Latvijas mākslinieku izpildījumā liks atcerēties filmu varoņu piedzīvojumus un ļaus uzzināt ko jaunu un vēl nezināmu par Eiropas kino.

Eiropas dienai veltītais koncerts “ES un kino” – jau 9.maijā, plkst. 21.20. LTV1.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti