Kultūras ziņas

Edītes Pauls-Vīgneres vainadziņi Noras Ikstenas esejās

Kultūras ziņas

Variācijas par Čehova tēmām komēdijā Dailes teātrī

Egila Siliņa solokoncerts Nacionālajā operā

Egils Siliņš sajūsminājis klausītājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Piektdienas vakarā mūsu opernamu piepildīja starptautiski atzītā latviešu  basbaritona Egila Siliņa balss. Kā atzīst Egils – katra uzstāšanās reize šeit , viņam ir ļoti būtiska radoša un   emocionāla saite ar Latviju. Šajās dienās Rīgā mākslinieku priecē gan svētku noskaņa, gan patriotisma izpausme ar sarkanbaltsarkanām  lentītēm pie cilvēku krūtīm. Viņa koncerts lai būtu kā sveiciens mūsu klausītājiem svētkos.

Savā solokoncertā Egilam Siliņam vienā vakarā jāizdzīvo un jāizdzied vairāk kā desmit dažādu  opervaroņu raksturi un likteņi. Mākslinieka vīrišķīgā balss un vokālā meistarība spēja saviļņot un piecelt kājās pārpino klausītāju zāli.

„Man ļoti palīdz tas, ka esmu visas šīs lomas dziedājis izrādēs un dažādām skatuvēm. Tā ir tā mūsu, dziedoņu varēšana un meistarība,” saka Egils Siliņš.

„Egils ir ārkārtīgi pārliecināts un drošs par to, ko viņš vēlas mūzikā pateikt. Tāpēc ir ļoti viegli viņu pavadīt,” atzīst diriģents Andris Poga.

Bet dziedātāja Evija Martinsone pauž sajūsmu par prieku un atbildību dziedāts ar tāda mēroga pasaules zvaigzni.

„Esmu milzīgs viņa talanta cienītājs, es apbrīnoju viņa frāzi, viņa spilgto balss kodolu… Vienmēr šī kvalitāte un krāsa ir brīnišķīga,” saka mūziķis Egils Šēfers.

Egila Siliņa balss jau vairāk kā divus gadu desmitus skan Eiropas lielākajos opernamos. Un nu tā iekarojusi arī tālo austrumzemju – Japānas un Ķīnas klausītāju sirdis.

Egils Siliņš saka: „Savā ziņā es esmu arī kā sūtnis no Latvijas. Viņi izlasa programmās dziedātāja vārdu un valsti un interesējas par to kur tā atrodas un cenšas uzzināt ko vairāk. Tā kā mēs, dziedātāji pildām savu misiju arī tīri politiski.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti