Rīta Panorāma

Intervija ar Andreju Klementjevu

Rīta Panorāma

Intervija ar Anriju Matīsu

Intervija ar Egīlu Siliņu

Egils Siliņš: Mēs, operdziedātāji, esam politiskie vēstneši

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Mēs, operdziedātāji, esam tādi politiskie vēstneši. Biežs jautājums ir, no kurienes tu nāc, ja ierauga tādu neparastu vārdu un uzvārdu. Interesanti, ka ļoti daudzi pēc tam interesējas par Latviju. Jā, mums misija ir ne tikai dziedāt, bet arī reprezentēt savu valsti," pirms solokoncerta 14.novembrī Latvijas Nacionālajā operā teic pasaulslavenais latviešu basbaritons Egils Siliņš.

Lai arī gaidāmajā Egila Siliņa solokoncertā neskanēs patriotisks repertuārs, operdziedātājs atzīst, ka "pakausī sajūtas un domas" par valsts svētkiem ir. Siliņš arī uzsver - ik pēc četrām, piecām nedēļām viņam rodas nepieciešamība atbraukt uz Latviju kaut uz pāris dienām, lai "uztankotos": "Saikne ar dabu latviešiem ir ļoti cieša. Daba, cilvēki, valoda, sevišķi, ja redzi, ka kaut kas jauns ir sakārtots, tad tas rada prieku, lepnumu un apmierinātību. Savukārt, ja nav sakārtots, tad ir pretēji."

"Es iekšēji esmu ļoti liels patriots. Mana sieva, kura ir spāniete, man vienmēr saka - ja tev Latvijā kāds kaut ko saka un aicina, tu gandrīz nekad neatsaki. Jā, tas ir mans pienesums manam nacionālismam. Acīmredzot, lielās tautas nav tik patriotiskas personīgi sevī, mēs daudz vairāk lepojamies par to, ka mēs esam no mazas valsts un ka mēs esam tieši no Latvijas," saka operdziedātājs.

"Jāpiebilst, ka man ir bijusi tā veiksme un laime, ka tas būs mans ceturtais solokoncerts Latvijā 25 gadu laikā. Esmu priecīgs, ka man šādas iespējas ir," uzsver Egils Siliņš. Viņš gan atzīst, ka uzstāties savās mājās ir grūtāk nekā citviet: "Tevi pazīst, ir cilvēki, kuri ir sekojuši manai dziedātāja varēšanai 25 gadu garumā. Ir daudz vieglāk uzstāties tur, kur tu esi pirmo vai otro reizi, jo tad no tevis nesagaida kaut ko."

Kā jau esam vēstījuši, 14.novembrī gaidāmajā solokoncertā Egils Siliņš piedāvās daudzveidīgu repertuāru - viņa izpildījumā skanēs Vinčenco Bellīni, Modesta Musorgska, Gaetāno Doniceti, Antona Rubinšteina, Džuzepes Verdi, Umberto Džordano, Aleksandra Borodina, Žaka Ofenbaha, Žorža Bizē, Franča Šūberta un Riharda Vāgnera mūzika. Koncertā piedalīsies arī soprāns Evija Martinsone un Latvijas Nacionālās operas orķestris. Koncertu diriģēs Andris Poga.

Savukārt dziedātāja tuvākās nākotnes plānos ir uzstāšanās Hamburgas Valsts operā, Leipcigas operā, Pleijela zālē Parīzē, Seulas Mākslu centrā, Budapeštas Mākslu pilī, "Deutsche Oper am Rhein" Diseldorfā un citās nozīmīgās kultūras institūcijās.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti