Rīta Panorāma

Matīss neizpratnē par VK vēstuli par iespējamām kompensācijām Flikam

Rīta Panorāma

"Lattelecom" nolemj pašlaik nepirkt "Baltijas mediju aliansi"

Intervija ar operdziedātāju Egilu Siliņu

Egils Siliņš: Man ļoti labi patīk rudenī šeit, Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Man ļoti labi patīk rudenī šeit, Latvijā,” intervijā LTV „Rīta Panorāmai” atzīst basbaritons Egils Siliņš, kurš jau piektdien uzstāsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) jaunās koncertsezonas atklāšanas koncertā Lielajā Ģildē.

Egils Siliņš koncertā atklās Modesta Musorgska cikla “Nāves dziesmas un dejas” skarbo skaistumu un nepielūdzamību. Savukārt Krievijas diriģēšanas leģenda Vladimirs Fedosejevs vadīs LNSO Jura Karlsona dzīvības un nāves dejās “EL CID” un Sergeja Rahmaņinova Otrajā simfonijas pasaulē.

„Man prieks, ka šajā koncertā man izdevās pieaicināt vienu no ievērojamākiem pēdējo 40 gadu diriģentiem Krievijā - Vladimiru Fedosejevu. Viņš Latvijā nav diriģējis vairāk nekā divdesmit gadus. Agrāk viņš bija biežs viesis. Sevišķi ar Valsts Akadēmisko kori, kad Imanta Cepīša vadībā koris ļoti bieži viesojās Maskavā un Pēterburgā. Es domāju, kas tas būs sevišķs notikums, ņemot vērā, ka maestro kļuvis 80 gadus vecs. Domāju, ka ir pēdējais brīdis, lai latviešu klausītāji atkal ar šo izcilo diriģentu satiktos,” intervijā stāsta operdziedātājs.

Tāpat intervijā Egils Siliņš pauž viedokli, ka pēc iespējas ātrāk ir jāatrod LNSO jauns diriģents, lai gan orķestrim ir spēcīga iekšējā struktūra, kas var noturēt māksliniecisko līmeni kādu laiku.

Šī sezona Egilam Siliņam sākusies ar vairākiem festivāliem. Augusta beigās viņš piedalījās Berlioza festivālā, tad sekoja Brēmenes festivāls, bet nesen piedalījās orķestru olimpiādē, kas notika Bukarestē un kurā piedalījās pasaulē slavenākie simfoniskie orķestri. Arī pēc tam operdziedātājam vēl neiznāca atgriezties mājās, jo bija jāpiedalās īsā turnejā ar Roterdamas orķestri.

Ja nav tāds liels vējš kā vakar, man ļoti labi patīk rudenī šeit, Latvijā,” atbildot uz jautājumu, vai operdziedātāju rudenī nevilina siltākas zemes, atzīst Egils Siliņš, tomēr piebilst, ka vienīgi Latvijā ir operdziedātājiem tik nelabvēlīgi laika apstākļi.

Pēc LNSO sezonas atklāšanas koncerta Egils Siliņš 19. oktobrī uzstāsies Jāzepa Vītola jubilejai veltītā koncertā kopā ar Ingu Šļubovsku. Pēc tam operdziedātājs būs dzirdams Latvijā nākamā gada 15. februārī Skarpijas lomā Džakomo Pučīni operā „Toska”. Tā Siliņam būs vienīgā šīs sezonas opera Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti