Egils Siliņš dziedās «Klīstošo holandieti» 9000 skatītāju auditorijai Francijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latviešu basbaritons Egils Siliņš 12.jūlijā dziedās titullomu Riharda Vāgnera operas „Klīstošais holandietis” pirmizrādē Romiešu antīkajā teātrī Francijas dienvidu pilsētā Oranžā, lsm.lv pavēstīja Kultūras un izklaides aģentūras „Četras saules” sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Romiešu antīkajā teātrī Oranžā izrādi vienlaikus var vērot 9000 skatītāju. Izrādē solistu balsis netiek apskaņotas ar mikrofoniem, bet, kā stāsta Egils Siliņš, „tas būtu pilnīgi lieki, jo akustika ir izcila.”

12.jūlija pirmizrāde tiešraidē tiks translēta arī Francijas radio.

Klīstošais holandietis ir Egila Siliņa visvairāk dziedātā loma - šis būs jau trīspadsmitais „Klīstošā holandieša” iestudējums, kurā viņš piedalās.

Kopā ar Egilu Siliņu režisora Šarla Robo iestudējumā piedalīsies Anna Petersena Zentas lomā, Dalandu dziedās dāņu bass Stefens Millings, bet Ēriku – Endriks Votrihs. Iestudējuma muzikālā vadība ir somu diriģenta Miko Franka pārziņā, un tajā piedalās Francijas radio filharmoniskais orķestris. Jāpiebilst, ka Miko Franks no 2015.gada kļūs par šī kolektīva māksliniecisko vadītāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti