«Edgars Račevskis un draugi» - koncerts Jāņa Akuratera muzejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Piektdien, 22.decembrī, plkst. 17.00 Jāņa Akuratera muzejā apmeklētāji tiek aicināti uz koncertu “Edgars Račevskis un draugi”. Līdz ar to tiks atjaunota pirms muzeja restaurācijas aizsāktā tradīcija, kad pēc pazīstamā diriģenta iniciatīvas mājā pirms Ziemassvētkiem skanēja muzikāli priekšnesumi.

Jāņa Akuratera muzeja vadītāja Ruta Cimdiņa par koncertu "Edgars Račevskis un draugi"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Kad Akuratera mājā ienāk diriģents Edgars Račevskis, tā vien šķiet, ka viņa pāri plūstošajai enerģijai šis divstāvu koka nams ir par šauru. Tai varbūt labāk iederētos Latviešu biedrības nams, Dziesmusvētku estrāde… Un tomēr tieši Akuratera mājas pirmajā stāvā diriģenta Račevska ģimene nodzīvoja no 1960. gada gandrīz 30 gadu, palīdzot uzturēt un saglabāt šo koka namu un interjera priekšmetus. Arī muzeja darbības laikā diriģents un kuplā Račevsku dzimta turpina viesoties ar pasākumiem un koncertiem.

22. decembra koncertā būs iespējams dzirdēt paša Maestro Edgara Račevska kompozīcijas. Tās būs gan solodziesmas un dueti ar Gunas Ikonas, Astrīdas Ivaskas, Vitauta Ļūdēna, Daina Šmita un Laimas Akurateres dzeju, gan instrumentālās kompozīcijas mežragam un violončello, gan "Ave Maria". Īpašs notikums būs dziesmas “Prieks” ar Laimas Akurateres vārdiem pirmatskaņojums.

Maestro mūzikas izpildītāji būs mežraga spēles vecmeistars Arvīds Klišāns, solisti Agnese Malnača (soprāns), Sabīne Krilova (mecosoprāns) un Juris Vizbulis (tenors). Visjaunākais mākslinieks būs solists Eduards Jansons, kurš šobrīd vēl mācās Rīgas Doma kora skolā. Violončello spēlēs Inita Malnača. Koncertmeistare pie Jāņa Akuratera mājas autentiskajām restaurētajām klavierēm būs Ilze Ozoliņa. Programmu vadīs Liene Račevska.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti