Kultūras ziņas

Braunijs no Bruņinieku ielas #1

Kultūras ziņas

Māras un Eduarda Generu porcelāna izstāde

Rīgā uzstājas Eds Šīrans – komerciāli veiksmīgākais mūziķis pasaulē

Eda Šīrana koncerts Rīgā sakrīt ar jaunā albuma iznākšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs 12. jūlijā Lucavsalā uzstājas šobrīd komerciāli visveiksmīgākais mūziķis pasaulē – angļu dziesminieks Eds Šīrans, kuram šī ir otrā vizīte mūsu valstī. Turklāt tieši šodien visa pasaule ar aizturētu elpu seko mūziķa jaunākā albuma “No.6 Collaborations Project” iznākšanai.

Mūzikas apskatnieks Jānis Žilde uzskata, ka Eda Šīrana Rīgas koncerts un albuma iznākšana ir sakritība, jo arī Šīrana iepriekšējais koncerts Latvijā iekrita zīmīgā datumā – Eda Šīrana dzimšanas dienā.

“Tāda sakritību virkne ir sanākusi,” saka Žilde. Arī nekādus pārsteigumus Šīrans albuma iznākšanas dienā nav sagādājis. “Ja pirms diviem gadiem albuma izdošanas laikā Eds Šīrans devās uz mūzikas veikalu, pats uzvilka pārdevēja kreklu un tirgoja diskus, visādi mēģinot promotēt šo ierakstu, tad šodien Rīgā viņš diemžēl nekādas tādas publiskas darbības nav veicis.”

Raksturojot jauno Eda Šīrana albumu, Žilde saka, ka tas ir eklektisks.

“Pirmais iespaids, ka albums ir ļoti eklektisks. Tur tiešām ir gan hiphopa elementi, gan elektropopa elementi, gan popmūzika, gan ieskanējās arī smagāks roks,” iespaidos dalās Žilde.

Jaunajā albumā Eds Šīrans sadarbojies ar virkni mūziķu – Eminemu, Trevisu Skotu, Bruno Marsu, Džastinu Bīberu, 50 Cent un citiem.

Līdz albuma iznākšanai Šīrans publiskojis piecus singlus, bet albuma iznākšanas dienā sesto – sadarbībā ar Trevisu Skotu tapušo dziesmu “Antisocial”.

 

Jautāts, kur slēpjas 28 gadus vecā angļu mūziķa Eda Šīrana fenomens, mūzikas producents DJ Rudd izceļ Eda Šīrana personības šarmu.

“Viņš ir vienkāršs džeks – cilvēks no tautas, turklāt ļoti talantīgs,” saka DJ Rudd. “Pirmais iespaids par viņu bija – ruds džeks, kurš repo un spēlē ģitāru, tas jau ir interesanti. Gadiem ejot, viņš ir parādījis, ka ir viens no mūsdienu vistalantīgākajiem popdziesmu autoriem un arī viņa izpildītāja skatuves mākslinieka spējas ir lieliskas.”

DJ Rudd uzskata, ka ar četriem izdotajiem albumiem Eds Šīrans ir spējis noklāt lielāko daļu auditorijas – gan jauniešu, gan nobriedušāku cilvēku auditoriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti