Kultūras ziņas

Pasniegta balva "Kilograms kultūras 2017"

Kultūras ziņas

100 priekšmeti no Somijas

Pirmoreiz Rīgā uzstājas "Milky Chance"

«Dzīvajā» skan labāk – pirmo reizi Rīgā uzstājas vācu folkelektroniķi «Milky Chance»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šobrīd pasaulē populārās vācu grupas “Milky Chance” stāsts sākās kā divu skolasbiedru folkelektronikas projekts vasarā aiz nekā nedarīšanas – jaunieši pēc skolas absolvēšanas mājas studijā dzimtajā Kaselē ierakstīja dziesmu “Stolen Dance”, kas viņu dzīvi izmainīja līdz nepazīšanai.

Pēdējo četru gadu laikā mūziķi atrodas nepārtrauktās turnejās visos pasaules kontinentos, un trešdienas, 14. februāra, vakarā pirmo reizi dzīvespriecīgās melodijas, kurās savijas mūsdienīga folkmūzika, regejs un elektronika, varēja izbaudīt arī Rīgā.

Rīgas vārds iespaidīgi garajā vācu grupas “Milky Chance” koncertu grafikā lasāms pirmo reizi. Iespējams, tieši tādēļ koncerts izpārdots vēl pusotru nedēļu pirms 14. februāra vakara.

Koncerta apmeklētājs Juris Kaukulis stāsta, ka nezina, kā definēt “Milky Chance” mūziku. “Tā ir kā laikmetīgā popmūzika vai rokmūzika. Velns viņu zina, kas tas ir un kā to definēt! Bet bija baigi enerģiski, baigi forši un baigi dzīvi. Mūzikas nākotne – rokenrols nemirst! Viss iet uz priekšu. Mēs esam priecīgi par to,” saka Kaukulis.

Atzinīgus vārdus duetam velta arī koncerta apmeklētāja Sabīne Dubašinska. “Iepriekš es viņus tik ļoti daudz nebiju dzirdējusi, bet, kā parādījās viņu koncerta programma, uzreiz likās ļoti interesanti. Paklausījos viņu dziesmas, bet “dzīvajā” ir divreiz labāk,” atzīst Dubašinska.

Šogad apritēs pieci gadi, kopš kādreizējie skolas biedri Klemenss un Filips, kuri savulaik kopā spēlēja arī skolas džeza grupā, internetā publicēja mājas studijā ierakstīto “Stolen Dance”, kas kļuva par superhitu un ilgi atradās daudzu valstu mūzikas topu pirmajā vietā. “Toreiz mēs bijām tikko pabeiguši skolu, bijām dzimtajā pilsētā Kaselē, baudījām vasaru, nofilmējām video un ievietojām to “Youtube”. Mums nebija nekādu plānu kļūt par lieliem mūziķiem, bet tas bija pārsteidzoši, kā viss tālāk attīstījās,” atzīst grupas “Milky Chance” solists un ģitārists Klemenss Rēbeins. “Nekad nedomājām, ka tik tālu nonāksim. Mums pat nebija padomā, ka kaut kad nākotnē mums būs pasaules tūre. Tomēr mēs vienmēr bijām vēlējušies darboties mūzikas lauciņā un radīt mūziku,” saka Rēbeins.

Turklāt mūziķi Rīgā nav pirmo reizi – 2016. gadā viņi šeit ar vairāku Latvijas aktieru piedalīšanos pamestā fabrikā filmēja mūzikas video dziesmai “Cocoon”, kur oficiālajā “Milky Chance” “Youtube” kontā noskatījušies jau gandrīz 20 miljoni cilvēku.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti