Dzintaru pludmalē četros no rīta muzicēs ērģelniece Iveta Apkalna

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ieskandinot ikgadējo Jūrmalas festivālu, pirmdienas, 22. jūlija, saullēktā pulksten četros Dzintaru pludmalē notiks nebijis koncerts – bezmaksas priekšnesumu jūras krastā sniegs ērģelniece Iveta Apkalna.

Koncerts sāksies tumsā pirms saullēkta, savu kulmināciju sasniedzot, saulei lecot, ap plkst. 5.05. Apkalnas izpildījumā pludmalē skanēs Johana Sebastiana Baha, Filipa Glāsa, Jāzepa Vītola un citu komponistu darbi. Koncerts ilgs tieši stundu un septiņas minūtes – līdz brīdim, kad uzleks saule.

Interesentiem norīkots speciāls nakts vilciens, kas no Rīgas Centrālās stacijas aties trijos un divās minūtēs. Koncerta idejas autors, Dzintaru koncertzāles vadītājs Guntars Ķirsis stāsta, ka Iveta Apkalna spēlēs uz pārvietojamajām koncertzāles ērģelēm.

Guntars Ķirsis par pārvietojamām ērģelēm un Ivetas Apkalnas uzstāšanos saullēktā Dzintaru pludmalē
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Pirms gada mēs saņēmām šīs ērģeles, kas tika būvētas speciāli Dzintaru koncertzālei. Iveta Apkalna mūs šajā procesā konsultēja un arī pati ieskandināja. Ērģeles tika būvētas tā, lai tās būtu samērā viegli pārvietojamas. Tieši tāpat kā tās pagājušās vasaras Dziesmu svētkos skanēja Mežaparka estrādē, kur arī tās spēlēja Iveta Apkalna, tagad ērģeles dosies uz pludmali," norāda Ķirsis.

"Klausītājiem jāņem vērā, ka nokļūšana ir vai nu ar savu transportu – automašīnām, velosipēdiem, kājām, vai arī ar speciālu vilcienu no Rīgas. Strādās kafejnīcas jūras krastā – varēs baudīt kafiju, tēju. Nekādu speciālu krēslu skatītājiem nebūs. Viss būs kā jau brīvā dabā – it kā cilvēks vienkārši brauktu skatīties saullēktu vai saulrietu. Ja nu gadījumā būs lietus, vēlams paņemt līdzi lietusmētelīšus. No lietussarga gan vajadzētu izvairīties. Ja ir vēsāks, var paņemt kādu sedziņu, kaut ko, uz kā smiltīs apsēsties. Kā piknikā!” uz koncertu aicina Ķirsis.

Piektais “Jūrmalas festivāls” norisināsies no 22. līdz 28. jūlijam, piedāvājot sešus krāšņus koncertus Dzintaru koncertzālē. Festivālā uzstāsies Aleksandrs Antoņenko, Intars Busulis, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Kristīne Balanas, Andžela Goba, Alisa Zinovjeva, pianisti Osokini, Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskais orķestris un diriģents Ainārs Rubiķis, kā arī citi mākslinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti