Kultūras ziņas

Antons Doļins: Tagad jāskatās ukraiņu kino!

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Dzintaru koncertzāles vasaras sezona būs atšķirīgāka

Dzintaru koncertzāles vasaras sezona ieskanēsies ar Raimonda Paula, Radio bigbenda un LNSO koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Dzintaru koncertzālē Jūrmalā jau nākamnedēļ iecerēts vērienīgs sezonas atklāšanas koncerts ar Maestro Raimonda Paula piedalīšanos. Vasaras mēnešos notiks arī daudzi tradicionālie un publikas iecienītie festivāli, tomēr koncertzāles vadība atzīst, ka šīs sezonas koncertprogramma saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā būs krietni atšķirīgāka no pārējām.

Pandēmijas ierobežojumi jau vairākas nedēļas ir atcelti, un viena no Latvijā populārākajām brīvdabas kultūrvietām – Dzintaru koncertzāle – vasaras sezonas programmu varētu veidot ar pilnu sparu. Tomēr karš Ukrainā ir ieviesis savas izmaiņas kultūras un izklaides jomā. Inflācija un neziņa par nākotni ietekmējusi prestižās koncertvietas darbību.

Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Guntars Ķirsis atzīst: "Šobrīd notiek ļoti, ļoti straujas pārmaiņas. Un tie, kuri bija plānojuši rīkot koncertus, tie ir atteikušies. Savukārt kaut kas nāk vietā, un šobrīd tas viss ir procesā. [..] Vairāk baiļu un uztraukuma par savu nākotni. Par ilgtermiņa lēmumu pieņemšanu. Kaut vai biļešu pirkšanas, pārdošanas ziņā. Mēs to jūtam, ka cilvēki biļetes pērk beidzamajā brīdī."

Lai arī Dzintaru koncertzāles vasaras kalendārs vēl tiek pilnveidots, jau šobrīd ir skaidrs, ka piedāvājums būs gana dažāds, apmierinot gaumes gan akadēmiskās, gan džeza, gan popmūzikas cienītājiem.

Maestro Raimonds Pauls ir priecīgs: "Paldies Dievam, ka mēs atdzīvojamies. Tas jau bija neizturami. Vairākus gadus koncertdzīve pārtraukta. Sevišķi tiem māksliniekiem, kas ir saistīti ar skatuvi. Vienam otram tā bija traģēdija. Es ceru, ka mēs atdzīvosimies. Lai gan izmaiņas būs. Esmu pārliecināts, ka būs izmaiņas. Bet tie mākslinieki, kas māk spēlēt un dziedāt, tie arī dzīvos."

Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanas koncertā uzstāsies Latvijas Radio bigbends, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, solisti un Maestro Raimonds Pauls.

Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags skaidro: "Uzsāksim koncertu, godinot Gunāra Rozenberga talantu. Meistaram ir 75. gadskārta. Pirmā daļā varētu būt veltījums klasiskā bigbenda izpratnei, un mums pievienosies ekstravaganta soliste Čaina Mozes. Otrā daļa ir faktiski tāds skats uz populāro popmūziku. Uz to, kas mums visiem asociējas ar popmūzikas labākajām tradīcijām. Mūziku, kas radusies jau tālajos 70., 80. gados."

Dzintaru koncertzālē šajā vasarā norisināsies arī jau publikas iecienītie baleta, "Artissimo" un "Summertime" festivāli. Jau septīto gadu būs plaša "Jūrmalas festivāla" programma, ko ievadīs tradicionālais ērģelnieces Ivetas Apkalnas koncerts saullēktā. Jūlija vidū Dzintaru koncertzālē uzstāsies arī Elīna Garanča, kā arī šogad plānoti vairāki latviešu estrādes mākslinieku koncerti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti