Kultūras ziņas

Jaunumi galerijās "Daugava" un "Māksla XO"

Kultūras ziņas

Rīgā notiek pirmā laikmetīgās mākslas biennāle

Muzikālā vasara Dzintaru koncertzālē

Dzintaru koncertzāle sola zvaigžņotu sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, otrdien, 22.maijā, bija iespēja iepazīties ar šīs vasaras koncertu programmu, klātesot tādām mūzikas zvaigznēm kā Elīna Garanča, Inese Galante, Raimonds Pauls un Andrejs Osokins. Muzikālo vasaru Jūrmalā varēs baudīt gan skatītājiem zināmos ikgadējos festivālos, gan novērtēt jaunus koncertu rīkotāju piedāvājumus.

Pirms atklāt vasaras koncertprogrammu, Dzintaru koncertzālē sanākušos priecēja maestro Raimonds Pauls un pianists Andrejs Osokins. Viņi ir galvenie grandiozās vasaras sezonas atklāšanas koncerta varoņi. 2.jūnija vakarā Dzintaru koncertzālē skanēs Sergeja Rahmaņinova Otrais klavierkoncerts Andreja Osokina izpildījumā, bet otrajā daļā Raimonds Pauls kopā ar Latvijas Radio bigbendu un solistiem piedāvās jaunu programmu – mūsdienīgas latviešu tautasdziesmu aranžijas.

Pianists Andrejs Osokins klāstīja, ka viņam vasara būs pārpildīta ar notikumiem - koncerti būs gan ārzemēs, gan Latvijā. "Bet Latvijā būs divi lieli koncerti. Dzintaru koncertzālē, protams, tas lielais koncerts ar brāli un tēvu "Trīs Osokini", kas būs 26. jūlijā ar ļoti plašu programmu no Baha līdz Ravelam."

Dzintaru koncertzāles šīs vasaras piedāvājumā ir gan klasiskās, gan populārās pasaules mūzikas zvaigžņu uzstāšanās.

Neiztrūks arī tradicionālie festivāli "Summertime", "Arttissimo" un Baltijas Muzikālās sezonas rīkotie pasākumi. Koncertu organizatori ir parūpējušies arī par kaimiņvalstu tūristu pieprasīto popmūzikas programmu. Šogad sezonas atklāšanas sākums gan būšot īpaši intensīvs.

"Jau 3. jūnijā līdz pat 10.jūnijam Belvederes konkurss, kas ir salīdzināms ar koru olimpiādi vai ar pasaules čempionātu hokejā vai futbolā, bet katrā ziņā mūzikas pasaulē tas ir Belvederas starptautiskais vokālistu konkurss," stāstīja Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

Jūrmalas koncertdzīves noteicēji aicina vasaru pavadīt Latvijā, jo tik dažādas pērles un zvaigznes vienviet dažu mēnešu laikā reti kur citviet pasaulē varēšot sastapt.

"Klausoties un skatoties to ārprātīgo piedāvājumu, ir tiešām bezgalīgs lepnums, ko Latvija par pacelt augšā.

Kādus cilvēkus var uzaicināt, kādus koncertus var piedāvāt, kādus notikumus vispār cilvēki var saplānot! Un ir tik fantastiska interese no publikas, ka tu šo mēnešu un nedēļu laikā vari izvēlēties no pilnīgi visa," teica operdziedātāja Elīna Garanča.

Šobrīd Dzintaru koncertzāle vēl tiek posta un pucēta jaunajai vasaras sezonai, ko ar grandiozu atklāšanas koncertu atklās 2.jūnija vakarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti