Dzintaru koncertzālē skanēs «Ziemassvētku festivāls»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ziemassvētku festivāls Dzintaru koncertzālē šogad piedāvās programmu ar senās mūzikas, opermūzikas, teātra mūzikas, Vīnes valšu, mūziklu, krievu sakrālās kormūzikas un ģimeņu koncertiem, informēja organizatori. Festivāls skanēs no 17. decembra līdz 7. janvārim.

Ziemassvētku festivāls 17. decembrī Dzintaru koncertzālē tiks atklāts ar mūzikas koncertizrādi "Mīli mani!", kurā uzstāsies aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Kaspars Znotiņš ar Kārli Lāci pie klavierēm. Koncertizrādē skanēs Kārļa Lāča dziesmas ar Imanta Ziedoņa un Māras Zālītes dzeju no dažādām teātra izrādēm, Ziemassvētku melodijas un dažādu autoru dzejas lasījumi.

No kreisās: Kārlis Lācis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Kaspars Znotiņš
No kreisās: Kārlis Lācis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Kaspars Znotiņš

18. decembrī koncertu sniegs dziedātāja Elza Rozentāle un ģitārists Kaspars Zemītis. Koncertprogramma "TAS vakars" īpaši gatavota Adventes un Ziemassvētku laikam.

Tajā iekļautas dažādu tautu Ziemassvētku dziesmas, Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa un citu tautā iecienītu komponistu dziesmas, gan arī pašu mākslinieku oriģināldarbi.

Elza Rozentāle un Kaspars Zemītis
Elza Rozentāle un Kaspars Zemītis

25. decembrī klausītājiem tiks piedāvāti divi koncerti ģimenēm ar bērniem "Leļļu meistara Ziemsvētku sapnis", kas balstīts uz krāšņāko mūziklu mūziku. Būs pārstāvēti zelta numuri no tādiem mūzikliem kā "Mūzikas skaņas", "Kandids", "Kaķi" u. c. Koncerta idejas autore Karina Bērziņa stāsta: "Leļļu meistars darina brīnumskaistas lelles un citas rotaļlietas. Tikai viena bēda – tās nav dzīvas. Pavisam negaidot pie Leļļu meistara pieklīst kāds kaķis – bezpajumtnieks. Bet varbūt viņa ierašanās nemaz nav tik nejauša? Vai piepildīsies Leļļu meistara kvēlākais sapnis?"

"Leļļu meistara Ziemsvētku sapnis"
"Leļļu meistara Ziemsvētku sapnis"

Koncertā uzstāsies un leļļu stāstu izdziedās Nauris Indzeris (baritons), Annija Putniņa (soprāns), Evita Zālīte-Grosa (soprāns), Juris Jope (tenors), Rīgas Doma kora skolas mūziklu klases audzēkņi, kā arī pianists Raimonds Petrauskis un stāstniece Karina Bērziņa.

26. decembrī ar seno viduslaiku mūzikas programmu Guntara Prāņa vadībā uzstāsies vokālais ansamblis "Schola Cantorum Riga" un Ieva Nīmane (dūdas, stabules).

"Schola Cantorum Riga"
"Schola Cantorum Riga"

31. decembrī Ziemassvētku festivāls gadumijas noskaņās aicina svinēt svētkus ar skaistākajiem opermūzikas hitiem un Johana Štrausa skaņdarbiem programmā "Jaungada koncerts un Vīnes valši". Koncertā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solisti Rinalds Kandalincevs (baritons), Jūlija Vasiļjeva (soprāns) un Belvederes jauno operas solistu konkursa finālisti Jošs Lovels (tenors, Kanāda), Doroteja Bīnerte (mecosoprāns, Vācija). Pie "Sinfonietta Riga" diriģenta pults stāsies Andris Veismanis, bet koncertu vadīs Ints Teterovskis. Koncertā skanēs Džoakīno Rosīni, Volfganga Amadeja Mocarta, Gaetāno Doniceti, Žorža Bizē operu ārijas un Johana Štrausa mūzika.

Festivāla noslēgums 7. janvārī sakrīt ar laiku, kad pareizticīgo pasaule svin Ziemassvētkus. Latvijas Radio koris Sigvarda Kļavas vadībā atskaņos programmu ‘‘Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi" ar krievu sakrālās mūzikas dižgaru Georgija Sviridova un Aleksandra Grečaņinova skaņdarbiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti