Dzintaru koncertzālē skanēs pianistu Osokinu dinastijas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

28.jūlijā plkst. 19 Dzintaru koncertzālē programmā "3 x piano" pirmo reizi uz vienas skatuves satiksies visi trīs Osokinu dinastijas klavieru virtuozi - Latvijas pianisma leģenda Sergejs Osokins un viņa dēli - pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu laureāts Andrejs Osokins un Georgijs Osokins, kurš ar savu izsmalcināto muzikalitāti fascinējis klausītājus visā Eiropā.

Visus trīs Osokinu dzimtas pianistus vieno nemitīga tieksme pēc aizvien jauniem atklājumiem mūzikā. Pirms mēneša Starptautiskā Friderika Šopēna konkursa Ķīnā uzvarētājs Georgijs Osokins pārsteidza arī Latvijas klausītājus savā pirmajā solokoncertā Lielajā ģildē. Šoruden tiks izdots viņa debijas albums, bet līdz tam notikuši koncerti Vācijā, Francijā, Itālijā un Polijā.

Šis gads bijis panākumiem bagāts arī viņa brālim Andrejam Osokinam - viņš nupat ieguvis prestižo Starptautiskā Pianisma foruma klausītāju apbalvojumu Frankfurtē, viņš ir uzaicināts piedalīties slavenajā Pētera Čaikovska konkursā, kur līdz šim laureātu vidū bijuši tādas slavenības kā Vens Klaiberns, Mihails Pļetņevs, Vladimirs Aškenazi un Gidons Krēmers.

Savukārt Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvēja Sergeja Osokina pēdējā laika nozīmīgāko projektu vidū ir sadarbība ar Latvijas Radio kori, diriģentu Sigvardu Kļavu un Jaunā Rīgas teātra aktieri Kasparu Znotiņu uzvedumā "Vēstules. Klusās dziesmas", koncerti un meistarklases Skandināvijā, turpinot apmācīt arī Latvijas izcilākos jaunos pianistus Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā.

Koncerta "3 x piano" programma radīta, lai atklātu krāšņo un daudzveidīgo klaviermūzikas pasauli. Kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri solisti izpildīs divas klavierkoncertu virsotnes - vareno Pētera Čaikovska 1.klavierkoncertu un izsmalcināto Friderika Šopēna 1.klavierkoncertu. Turpinājumā klausītāji varēs izbaudīt Johana Sebastiana Baha, Morisa Ravēla un Sergeja Rahmaņinova šedevrus divām un trim klavierēm, kā arī īpaši šim koncertam veidotu muzikālu pārsteigumu. Koncertu vadīs Ivars Kalniņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti